
Emekli Maaşları Hakkında Son Gelişmeler
2023 yılının Temmuz ayı itibarıyla, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında bir zam yapılmasını sağladı. Ayrıca, memur emeklileri için de toplu sözleşme oranıyla birlikte yüzde 19,31 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gelişmeler, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan kanun teklifi, Meclis’te onaylandı. Peki, tüm bu gelişmeler ışığında en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Zamlar ne zaman yatacak? İşte bu soruların yanıtları:
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?
Yeni düzenlemelerle birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olarak belirlenmiş durumda. Bu değişiklik, “Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” çerçevesinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.
MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?
Meclis’ten geçen en düşük emekli maaşı düzenlemesi, henüz resmi olarak yürürlüğe girmedi. Ancak, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilerin maaş farklarının yatacağı tarihin de netleşmesi bekleniyor. Emekliler, bu sürecin hızlanmasını ve maaşlarının en kısa sürede artmasını umuyor.