Türk Telekom Ventures PİLOT Programı 12. Dönem Girişimleri ve Ümit Önal’ın Açıklamaları

Ümit Önal’ın Açıklamaları

Etkinlikte bir konuşma yapan Ümit Önal, “Teknolojide dışa bağımlılığı azaltacak her türlü çalışmayı milli bir görev olarak görüyoruz. Yerli sosyal medya platformları geliştiriyor, teknolojiyi topluma fayda sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri ile birleştiriyoruz. Bu anlayışla; geleceğimiz için fark yaratacak ve ülkemizi dünya sahnesinde teknoloji alanında ön plana çıkaracak yenilikçi girişimlere destek vermeye devam ediyoruz. Desteklediğimiz girişimlerin uluslararası pazarlara açıldığını görmek, bizler için bir gurur kaynağı” dedi.

Önal, Türk Telekom Ventures PİLOT programı kapsamında 150 bin TL nakit desteği alan girişimlerin, program sonunda 30 bin USD yatırım desteği ve Stanford Üniversitesi’nde PİLOT girişimleri için özel olarak tasarlanan küresel girişimcilik programına katılma fırsatına sahip olacaklarını hatırlattı.

Girişimcilerin Görüşleri

Girişimlerden From Your Eyes’ın Kurucusu ve CEO’su Zülal Tannur, “Yapay görme ve biyolojik görme arasındaki boşluğu doldurma amacıyla, insanlardan otomobillere kadar geniş bir yelpazede çözümler üretiyoruz ve bu çözümleri işletmelere lisanslıyoruz. Araç görüşü için geliştirdiğimiz VehicleVision, havalimanlarında kullanılan AeroVision ve görme engelli bireylerin yaşamlarını XR teknolojileri ile kolaylaştıran FYE Mobile Vision gibi projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Türk Telekom Ventures PİLOT programı sayesinde ABD merkezli NeuroVision AI Tech’in Silikon Vadisi’ndeki büyümesini hızlandırmayı hedefliyoruz. PİLOT programındaki mentörlükler ve eğitimler ile büyümemizi stratejik bir şekilde planlıyoruz” dedi.

Sensed AI’nın Kurucu Ortağı Emre Dirican, “Girişimimiz, yapay zekâ ve uzaktan algılama teknolojilerini kullanarak binaların ve kritik altyapıların fiziksel ve çevresel sağlık durumunu sürekli izliyor. Amacımız, dünya genelinde herkes için güvenli ve sürdürülebilir yaşam koşulları sağlamak. Türk Telekom Ventures PİLOT programı ile hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki değerli iş ağlarına erişim imkânı bulacağız. PİLOT’un sunduğu fırsatlar, hedeflerimize daha hızlı ve daha etkili bir strateji ile ulaşmamızı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Mistikist’in Kurucusu ve CEO’su Buğra Karahan, “MIT, Harvard, Stanford ve Johns Hopkins gibi üniversitelerde yapılan bilimsel araştırmalara dayanan beyin dalgası regülasyonu yöntemini tüm bireylerin erişebileceği bir uygulamaya dönüştürdüm. Mistikist, dünyanın ilk dijital stres azaltma asistanı olarak, sadece 2-8 dakika içinde stres seviyesinde %90’a varan bir azalma ve odaklanma seviyesinde %95’e kadar bir artış sağlıyor. 12’nci dönemine kabul aldığımız PİLOT programı ile uluslararası pazarda büyüme hızımızı artırmış ve hem B2B hem de B2C müşteri ediniminde önemli adımlar atmış bulunuyoruz. PİLOT programı, birçok alanda kendimizi geliştirme ve geniş kitlelere ulaşma konusunda eşsiz fırsatlar sunuyor” dedi.

PİLOT Programının 12’nci Dönem Girişimleri

Türk Telekom Ventures PİLOT’un 12’nci dönem girişimleri şu şekildedir:

  • Archi’s Academy – Kişiselleştirilmiş Eğitim Platformu: Teknoloji alanında kariyer hedefleyen bireylere yazılım geliştirme projeleri üzerinden kişiselleştirilmiş çevrimiçi eğitimler sunan bir platformdur.
  • Finsmart AI – Yapay Zekâ Destekli CFO Hizmetleri: Hızla büyüyen şirketler için otomatik finansal raporlama sistemleri ve yapay zekâ destekli CFO hizmetleri sunarak finansal sürdürülebilirliklerini artırmayı hedefler.
  • From Your Eyes – Yapay Görme Çözümleri: İnsanlardan makinelere kadar geniş bir spektrumda yapay görme çözümleri geliştirir. Video görüntü işleme ve anlık görüntü işlemede yenilikçi sistemler sunar.
  • Hardal – Sunucu Taraflı Ölçümlemenin En Hızlı Yolu: Web ve mobil uygulamalarda birincil taraflı veri analitiği için sunucu taraflı ölçümleme ve analitiği hizmeti sunar.
  • Mistikist – Yapay Zekâ Destekli Nörobilim Uygulaması: Stres ve anksiyeteyi azaltarak odaklanma ve iş performansını artırmayı hedefleyen bir nörobilim uygulamasıdır.
  • QDelivery – Akıllı Teslimat Platformu: Teslimat ve saha operasyonlarını dijitalleştirerek optimize eden bir SaaS platformudur.
  • Sensed AI – Binaların ve Kritik Altyapıların Fiziksel Sağlığını İzleme Platformu: Uzaktan algılama ile yapıların sağlık durumunu izleyen yenilikçi bir girişimdir.
  • Some Carbon – Yeni Nesil Karbondioksit Azaltım ve Yönetimi: Fabrikalardan çıkan karbondioksit emisyonlarını metanol gibi katma değerli ürünlere dönüştüren bir hizmet sunar.
  • T4 People Analytics – Yapay Zekâ ile Çalışan Verilerini Değere Dönüştürme: Kurumların çalışan verilerini bir araya getirerek veriye dayalı aksiyonlar almayı sağlar.
  • VenueX – Bütünleşik Dijital Pazarlama Platformu: Markaların dijital reklamlarını optimize ederek müşteri memnuniyetini artıran bir platformdur.