Tarım ve Sektör İş Birliği Etkinliği

Etkinlik Hakkında

Etkinliğe, Tarım ve Ormancılık Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Zekeriya Coştu ve Oruç Baba İnan, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Bakan yardımcıları, kamu kurumları tarafından yürütülen projelerden ve önümüzdeki dönemde hayata geçirecekleri yenilikçi çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, sektör temsilcileriyle etkileşimde bulunarak görüş alışverişinde bulundular. Etkinlik, katılımcıların bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

ASİL: Akademi ve Sektör Arasında Köprü Olmak İstiyoruz

Akademi ve Sektör Yöneticileri İş Birliği Derneği (ASYÖNDER) Başkanı Doğan Asil, akademi ile sektör arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Asil, ‘know-how’ı takip eden değil, ‘know-why’ sürecinde olanların geleceğin aktörleri olacağını vurguladı. Dernek olarak akademi ve sektör arasında köprü olma amacıyla ilk işbirliği toplantılarının tarım ve gıda alanında gerçekleştirildiğini belirtti. Asil, “Bu toplantılarda hem özel sektör hem de kamu kurumlarının sektöre dair bilgi birikiminden faydalandık. Akademik kurumların, üniversitelerin sektör için gerçekleştirebileceği katkıları değerlendirdik. Gelecek süreçte diğer sektör temsilcileriyle bir araya gelerek akademi ve sektör işbirliklerinin nasıl güçlendirileceğini konuşacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZERTAN: Tarımdaki Gordion Düğümünü Çözmeyi Umuyoruz

Etkinlikte yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu (Bountarım) Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özertan, bu tür etkinliklerin akademi ve sektör arasında köprü görevi gördüğünü ifade etti. Tarımın, birçok farklı girdi ve çıktıya sahip karmaşık bir sektör olduğunu belirten Özertan, “Tarımı, birçok farklı ipten oluşan bir Gordion düğümüne benzetiyoruz. Bu karmaşık düğümü birlikte çözmeyi umuyoruz” dedi.

COŞKUN: Sektör Temsilcileri Daha Sık Buluşmak İstiyor

BÜYEM Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun, akademi ve kamu temsilcileri ile daha sık bir araya gelmek istediklerini dile getirdi. Coşkun, üniversitenin BÜYEM (Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi), TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi’nin yanı sıra uygulama ve araştırma merkezleri ile yürüttüğü akademik, kamu ve özel sektör iş birliklerine vurgu yaptı. Bu işbirliklerinin, sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.