
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı teleferik kazasına ilişkin davanın 5. duruşması Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, kazaya karışan 5 tutuklu sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
Kazada 174 Kişi Mahsur Kalmıştı
Olay, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden biri olan ANET’in yönettiği teleferik tesisinde gerçekleşmişti. Kazanın ardından 174 kişi mahsur kalırken, kurtarma operasyonu 23 saat sürmüştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından, ANET’in önceki yönetim kurulu başkanı ve mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile birlikte 6 kişi tutuklanmıştı.
Sanıklar, kazaya ilişkin “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla yargılanıyor. Duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol ve Suphi Kaplan hazır bulundu.
Şikayetçiler: Sanıklardan Şikayetçi Değiller
Olay sırasında teleferikte bulunan müştekilerden Dilek Güvener, kazanın ardından yaşadığı korku dolu anları anlattı, ancak sanıklardan şikayetçi olmadığını ifade etti. Diğer müştekiler Fatma Tural ve İrem Nazlı Özcan da benzer şekilde sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti.
Mahkeme Kararı: Adli Kontrol Şartıyla Tahliye
Duruşma savcısı, Suphi Kaplan’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep ederken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, dosyadaki delillerin incelenmesi ve diğer yargılama süreçlerinin tamamlanması için davayı ileri bir tarihe erteledi.