Kartepe Teleferik Seferlerine Hava Muhalefeti Engeli

Kartepe Teleferik Seferlerine Hava Muhalefeti Engeli - TeleferikHaber
Kartepe Teleferik Seferlerine Hava Muhalefeti Engeli - TeleferikHaber

Kocaeli’nin zirvesinde etkisini artıran yoğun rüzgâr ve olumsuz hava koşulları, kış turizminin gözbebeği Kartepe’de ulaşımı sekteye uğrattı. Kış sezonunun en hareketli günlerinin yaşandığı bölgede, artan rüzgâr hızı nedeniyle güvenlik riskleri oluştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 12 Şubat 2026 tarihinde Kartepe Teleferik hattının tedbir amacıyla geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda, kararın tamamen yolcu güvenliğini sağlamaya yönelik olduğu ve teknik kriterler gereği bu adımın atıldığı titizlikle vurgulandı.

Güvenlik Nedeniyle Rüzgâr Molası

Belediye yetkilileri, özellikle yüksek rakımlı noktalarda rüzgârın şiddetini artırmasının işletme güvenliğini doğrudan etkilediğini belirtti. Çevre illerden ve Kocaeli’den gelen yoğun ziyaretçi akınına rağmen, hava şartları elverişli hale gelene kadar seferlere başlanmayacağı ifade edildi. Güvenlik protokolleri gereği, mekanik sistemlerin yüksek hızdaki rüzgârda çalıştırılmasının risk teşkil ettiği hatırlatıldı.

13 Şubat İçin Gözler Meteorolojide

Teleferik hattının 13 Şubat 2026 tarihinde yeniden hizmete girmesi hedefleniyor. Ancak kesin kararın yarın sabah yapılacak meteorolojik değerlendirmeler sonucunda verileceği bildirildi. Kar yağışı ve rüzgâr şiddetinin anlık takip edildiği bölgede, teknik uygunluk sağlanırsa kapılar tekrar açılacak. Yetkililer, Kartepe planı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına belediyenin resmi iletişim kanallarını ve güncel duyuruları takip etmelerini önemle tavsiye etti. Eşsiz manzara deneyimi sunan hattın açılış haberi, kış sporu tutkunları tarafından merakla bekleniyor.

Bursa Teleferiğinde Sağlık Personeline Yüzde 50 İndirim - TeleferikHaber
Bursa

Bursa Teleferik Bakım İçin 20 Gün Kapanacak

Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımın önemli alternatiflerinden Bursa Teleferik, kış sezonu öncesinde gerçekleştirilecek bakım ve teknik kontroller nedeniyle seferlerine geçici olarak ara verecek. 5 Ekim’de kapanması planlanan tesisin, çalışmaların tamamlanmasının ardından 26 Ekim’de yeniden hizmete alınması hedefleniyor. Uludağ’a ulaşımda özellikle turistler ve vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan teleferik hattında, kış şartları 🚡