22. Kış Olimpiyat Oyunları burada olacak

22. Kış Olimpiyat Oyunları burada olacak :Rusya’nın Soçi kentinde, 7-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 22. Kış Olimpiyat Oyunları, toplam 11 spor merkezinde gerçekleştirilecek.

Oyunlarda, kar üstündeki branşların yarışları dağ kümesinde, buz üzerindeki branşların yarışları da sahil kümesindeki spor alanlarında yapılacak. Sahildeki Soçi Olimpiyat Parkı’na bulunan Fisht Olimpiyat Stadı’nda 7 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek açılışı 40 bin sporsever izleyecek. Oyunların kapanışı da aynı statta 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Adını Fisht Dağı’ndan alan stadın, olimpiyat ve paralimpik oyunlarının ardından Rusya Milli Futbol Takımı için eğitim merkezi ve mekan olarak hizmet vermesi planlanıyor. Stat ayrıca eğlence etkinlikleri ile gösterilerine de evsahipliği yapacak.

Bolshoy Ice Dome ve Shayba Arena

Kış oyunlarında buz hokeyi, paralimpik oyunlarında da kızak buz hokeyi maçlarına Bolshoy Ice Dome ve Shayba Arena evsahipliği yapacak. 8 Şubat Cumartesi günü eleme grubu maçlarıyla başlayacak buz hokeyi maçlarında kadınlar finali 20 Şubat Perşembe, erkekler finali de 23 Şubat Pazar günü oynanacak. Bolshoy 12 bin, Shayba ise 7 bin seyirci kapasitesine sahip. Kompleks içerisinde bir de antrenman pisti bulunuyor. Bolshoy Ice Dome, olimpiyatlarda önem derecesi yüksek etkinlikler arasında görülen, 15 Şubat Cumartesi günü erkekler A Grubu’nda ABD-Rusya maçına sahne olacak.

Ice Cube Körling Merkezi

Körling branşındaki müsabakalar Ice Cube Körling Merkezi’nde yapılacak. Paralimpik Kış Oyunları’nda Tekerlekli Sandalye Körling maçlarının yapılacağı salon 3 bin seyirci kapasitesine sahip. Taşınabilir özelliğe sahip mekanın, olimpiyatlardan sonra yeni bir yeri olabileceği ifade ediliyor. Sahil bölgesindeki Soçi Olimpiyat Parkı’nda madalya törenleri için bir Madalya Plaza ve basın mensupları için Ana Medya Merkezi bulunuyor. Basın mensupları dağ bölgesinde ise Gorki Medya Merkezi’ni kullanacak.

Iceberg Paten Sarayı

Artistik Buz Pateni ve Kısa Mesafe Sürat Pateni mücadelesi, 12 bin seyirci kapasiteli Iceberg Buz Pateni Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
2012-2013 Artistik Patinaj Grand Prix Finali’ne evsahipliği yapan salon da taşınabilir özelliğe sahip.

Adler Arena

Olimpiyatlarda hız pateni mücadelesi 8 bin seyirci kapasiteli Adler Arena’da yapılacak. Oval şekliyle dikkati çeken mekan, yarışların yanı sıra antrenman salonu olarak da kullanılacak. 400 metrelik bir piste sahip salon, olimpiyatlardan sonra pazar yeri olarak hizmet verecek.

Laura Kayaklı Koşu ve Biatlon Merkezi

Dağ bölgesindeki olimpiyat alanlarında sporcular 5 kayak merkezinde madalya mücadelesi yapacak. 22. Kış Olimpiyat Oyunları’nın kayaklı koşu ve biatlon branşındaki yarışmalarına “Laura” evsahipliği yapacak. Tesiste kayak merkezi ve biatlon merkezi 9 bin 600’er seyirci kapasitesine sahip.

Rosa Khutor

Oyunların tüm Alp disiplini yarışmalarına evsahipliği yapacak merkezi, Rosa Khutor olacak. İniş, slalom, büyük slalom, süper büyük slalom mücadelelerinin gerçekleştirileceği merkezde pistlerin toplam uzunluğu 20 kilometre. Kayak merkezi toplam 10 bin seyirci kapasitesine sahip. Snowbord ve serbest stil kayak yarışmaları Rosa Khutor’daki Extreme Park’ta yapılacak. Bu merkezde de iki ayrı kategori için 8 biner tribün kapasitesi bulunuyor.

RusSki Gorki Atlama Merkezi

Kış oyunlarının belki de en çok ilgi çeken branşlarından birisi olan kayakla atlama, RusSki Gorki’de gerçekleştirilecek. Tesiste K-95 ve K-125 pistlerinin yanı sıra antrenman için K-72, K-45 ve K-25 tepeleri ve sporcular için 200 yataklı otel yer alıyor. 9 bin seyirci kapasiteli tesiste kayakla atlama ve kuzey kombine yarışları yapılacak.

Sanki Sliding Center

Luge (kızak), bob kızağı ve skeleton kategorilerindeki madalya mücadelesi Sanki Sliding Center’da yapılacak. Mücadeleler, bob kızağı, skeleton ve tek erkekler kızakta 132 metre, tek kadınlar ve çift erkekler kızakta 119 metrelik pistte yapılacak. Pistlerde, bob kızağı ve skeletonda 19 viraj, tek erkekler kızakta 17 dönüş, tek kadınlar ve çift erkekler kızakta ise 20 dönüş bulunuyor.Sanki’deki seyirci kapasitesi de 8 bin.