50 yıllık teleferik yenileniyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 12 Kasım 2012 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen yeni Büyükşehir Yasası ve Uludağ’da yenileme çalışmalarına başlanan teleferik hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Büyükşehir Yasası’nın Türkiye için önemli bir şans ve reform olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Çünkü Türkiye’nin eksikliği olan tüm konular çözülmesi, yapılamayan yatırımların yapılması ve sıkıntıların halledilmesine yönelik hazırlanmış bir yasa. Bilindiği gibi en iyi yönetim yerinden yönetim ve yakından yönetimdir. Bu doğrultuda Başbakanımızın önerileri doğrultusunda çalışmalar başlatıldı. Bizim en büyük şansımız Başbakanımızın yerel yönetimden gelmiş olmasıdır. Türkiye çağında tüm alanlarda reformlar yapıldığı gibi, yerel yönetimlerin üretkeninin artması konusunda da 10 yılda büyük reformlar ve değişimler yaşandı. İlk yıllar çok sıkıntılıyken, bu son yıllarda artık yerel yönetim oldukça öne çıktı” dedi.

“Büyükşehir Yasası’nın çıkmasıyla birlikte artık önümüzdeki engeller kalkmış oldu” diyen Başkan Altepe, şunları söyledi:
“Büyükşehir Yasası çok önemli. Çünkü sorunların çözülmesi ve bölgedeki yatırımların yapılması güçlü yerel otoritelere bağlı. Büyükşehir belediyelerinin tüm il sınırları içerisinde müdahale etmesi ve buradaki sıkıntıların giderilmesine bağlı. Bu önemli bu acil bir konuydu aslında. Çünkü bununla birlikte tüm insanları tek merkezden planlanmış oluyor. Daha önce planlamada belediye dahil plan yapabiliyordu ve Bursa’da her beldenin bir sanayisi var. Bu planlama bütünlüğü açısından önemli. Büyükşehir belediyeleri planlamalarla yatırımlar yapması gerekiyor. Köylerin, kırsal bölgelerin, sıkıntılı yerlerin bu konudaki eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Yine altyapı yatırımları önemli. Özellikle kırsal kesimlerde altyapı hemen hemen yok. Bu bence çıkması gereken bir yasaydı ve çıktı. Artık önümüzdeki engeller kalkmış oldu.”

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*