
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Temmuz ayı son toplantısında, toplu taşıma kartlarıyla ilgili önemli bir karar alındı. Bu karara göre, İETT öğrenci kartında yaş sınırı güncellendi ve 30 yaşından gün almış olan kişiler artık indirimli öğrenci kartından yararlanamayacaklar.
30 yaşını geçen öğrencilere ise tam karta oranla yüzde 10 indirim uygulanacak. Ayrıca aylık abonmanlarda ise yüzde 82 indirim sağlanacak.
İBB Meclisi Kararı Detayları
- Öğrenci İstanbulkart tanımı, Milli Savunma Üniversitesi ve Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında eğitim gören öğrencileri kapsamaktadır. Ayrıca lise öğrenimini bitirmiş ancak üniversite sınavında yerleşemeyen kişilere de 1 yıl süreyle öğrenci kartı verilecektir.
- 30 yaşından gün almış öğrencilere Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinde yüzde 10 indirim uygulanacak.
İstihdam Ofisi İndirimi
İBB’ye ait Bölgesel İstihdam Ofislerine (BİO) başvuran işsizlere yönelik de önemli bir teklif görüşüldü. Buna göre, iş görüşmelerine gidebilmeleri için 3 ay süreyle günde 4 seferlik ücretsiz toplu ulaşım desteği sağlanacaktır.
- BİO’lara başvuran işsizlere, her görüşmede 1 aylık en fazla 3 ay süreyle aylık 32, toplamda 96 geçişlik ücretsiz toplu ulaşım geçiş imkanı sunulacak.
- Uygulamanın Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülmesi planlanmaktadır. BELBİM AŞ tarafından BİO sistem altyapısı ile web servis entegrasyonu sağlanacak ve ödemeler Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.