Denizli Teleferik, Ağustos veya Eylül’de Yeniden Hizmete Giriyor

Denizli Teleferik, yaklaşık 10 aydır süren kapsamlı bakımının ardından, tüm halatları değiştirilmiş bir şekilde Ağustos veya Eylül aylarında yeniden hizmete açılacak. Bu müjdeyi, İtalya’daki üretici firmayı ziyaret ederek teknik muayeneleri tamamlayan Beltaş Müdürü İbrahim Doğan duyurdu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz ile birlikte İtalya’daki üretici firmada incelemelerde bulunan İbrahim Doğan, taşıyıcı halatların tamamen yenilenmesi sürecinde sona yaklaştıklarını belirtti. Doğan, “Ağustos-Eylül aylarında teleferik tesisimizi en üst düzey güvenlikle yeniden halkımızın hizmetine açacağımızın müjdesini sizlerle paylaşmak isteriz” diye konuştu.

Güvenlik Önceliği ve Geçmiş Raporlar

İbrahim Doğan’ın açıklamasına göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatları doğrultusunda hemşehrilerin güvenliği için yoğun bir çalışma yürütüldü. Doğan, 2020 yılında “halat değişimi gereklidir, kullanılamaz” raporu bulunmasına rağmen dört yıl boyunca teleferik tesisinin halattaki tel kırıkları göz ardı edilerek işletildiğini ifade etti. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, Başkan Çavuşoğlu’nun talimatıyla taşıyıcı halatların tamamen yenilenmesi sürecine girildiği ve bu sürecin sona yaklaştığı belirtildi.

Bu yenileme sürecinin yerinde incelenmesi ve teknik standartlara uygunluğunun test edilmesi amacıyla İtalya’daki üretici firma ziyaret edilerek gerekli teknik muayeneler tamamlandı ve detaylı bilgiler alındı.

Doğan, açıklamalarını “Her zaman olduğu gibi; ‘Nerede ihtiyaç varsa, orada olmaya ve şehrimize değer katmaya devam edeceğiz'” sözleriyle tamamladı.