Afyonkarahisar Kalesi’ne Yolcu Garantili Teleferik İhalesi Yapılacak

Afyonkarahisar Kalesi'ne Yolcu Garantili Teleferik İhalesi Yapılacak
Afyonkarahisar Kalesi'ne Yolcu Garantili Teleferik İhalesi Yapılacak

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak olan teleferik için 140 bin yolcu garantili ihaleye çıkacak. Belediyenin ekim ayı meclis toplantısında, Afyonkarahisar Kalesi’ne yolcu garantili teleferik sistemi kurulması kararı alındı. Yılda 140 bin yolcu garantisi verilen proje için CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri, “Teleferiğe karşı değiliz, yolcu garantisine karşıyız” diyerek ret oyu kullandı; ancak öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

Yıllık 140 bin yolcu garantisi verilen teleferiği ayda 11 bin 666 kişinin, günde ise en az 388 kişinin kullanması gerekiyor. 226 metre yüksekliğinde ve 701 basamağı olan kaleye teleferik yapılmasının, tarihi dokuya zarar verip vermeyeceği de belirsizliğini koruyor.

“İhaleye giren olmazsa kendimiz yapacağız”

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre, Meclis toplantısında, “Afyonkarahisar Kalesi Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında bulunan teleferik alt istasyonu bölgesindeki günübirlik ve ticari tesislerin yapımı da kabul edildi. Hitit, Roma, Bizans ve Selçuklular döneminde savunma amaçlı kullanılan kalenin, proje kapsamında yapılacak olan ticari tesisler nedeniyle zarar görebileceği ifade ediliyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, teleferik projesiyle ilgili mecliste şunları söyledi: “Yaklaşık 4 firma ihaleye teklif verecek. Nefis bir proje. 25 yıl süre ile üst kullanım hakkı vereceğiz. İhaleye giren olmazsa belediye imkânlarıyla kendimiz yapacağız.”

Öte yandan toplantıda teleferik hizmetinin ücretinin 20 ila 25 TL olacağı belirtildi.

“Afyonlunun sizin çetelerinize ödeyecek parası yok”

CHP Afyon İl Başkanı Yalçın Görgöz ise şu ifadeleri kullandı: “CHP olarak Afyon’un tanıtımı için teleferiğin yapılmasını ancak yolcu garantili olmaması gerektiğini söylüyoruz. Yılda 140 bin yolcu garantisi verileceği söylendi. Belediye yetkililerine soruyorum: Yılda 140 bin yolcu garantisini neye göre belirlediniz? Kime danıştınız? Bu hedefler tutmazsa bu zararı halka nasıl anlatacaksınız?”

Proje zarar ederse zararın tamamını, projeye onay veren meclis üyelerinin ödemesini isteyen Görgöz, “Bu yolcu garantili teleferik hizmetinden vazgeçin. Siz teleferiği kurun, ama yolcu garantili ibaresini çıkarın. Afyonlunun sizin çetelerinize ödeyecek parası yok” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*