Ağaçlar kesilmesin diye araç değil teleferik kullanıyor

Ağaçlar kesilmesin diye araç değil teleferik kullanıyor : Rize Çamlıhemşin’de oturan turizmci Metin Akıncı, ağaçlara zarar vermemek için 2 kilometrelik yolu kendi yaptığı teleferikle gidip geliyor.

Rize’de evine gitmek için 2 kilometre yol yürüyen turizmci Metin Akıncı, ağaçları keserler diye araç yolu başvurusunda bulunmadı. Akıncı doğaya zarar vermemek için iki tepe arasına 500 metre uzunluğunda bir teleferik inşa etti.

İzmir’den 3 yıl önce memleketine dönüş yapan Metin Akıncı, Soğuksu Mahallesi’nde, ormanlık alandaki ahşap evinde yaşamaya başladı. Yaklaşık 1000 metre rakımdaki evine 2 kilometrelik dik patika yoldan inip çıkan Akıncı, ağaçların kesilerek doğanın bozulacağı endişesiyle araç yolu için başvuruda bulunmadı. Bölgede yük taşımada kullanılan ilkel teleferiklerden esinlenen Akıncı, bir arkadaşının yardımıyla iki dağın yamaçları arasına 500 metre uzunluğunda ve yerden 400 metre yükseklikte teleferik sistemi kurdu. Çelik tele takılı 2 kişilik makaralı kabini bulunan ve elektrikle çalışan teleferik, uzaktan kumanda ile de kullanılabiliyor. Akıncı, yaklaşık 2 dakika süren yolculukla karşıdan karşıya geçen kabinle evine ya da yola ulaşabiliyor.

Kendini koruyan mahalle

Mahallesinin doğasını özenle koruyan Metin Akıncı, teleferiğin yol tarafındaki ayağının bulunduğu yere de ‘Kendini Koruyan Mahalle’ tabelası astı. Rakımın 1000 metre olarak gösterildiği tabelada kış aylarında kendisinden başka yaşayan olmadığı için mahalle nüfusu da ‘1’ olarak yer alıyor. Ahşap evde doğa ile baş başa yaşamını sürdüren Metin Akıncı’nın yaz aylarında eşi ve 2 çocuğu da yanına geliyor. Misafirlerini teleferikle karşıya geçirerek ağırlayan Akıncı, gelecek yazdan itibaren doğal yapıyı bozmadan bölgede pansiyon işletmeciliği yapmayı planlıyor.