Ağrıya kayak tesisi müjdesi

Ağrıya kayak tesisi müjdesi :Ağrı Valisi Musa Işın, uzun zamandır atıl durumda bekleyen Eleşkirt ilçesindeki Güneykaya Kayak Merkezi’nin yeniden hizmete açılacağını açıkladı.

Vali Işın, Vali Yardımcısı Sedat İnci, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Cemil Budak, Ağrı Kayak Kulübü Başkanı Ali Yılmaz ve diğer yetkililer ile birlikte Bubi Dağı ve Güneykaya Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açıklamada bulunan Işın, “Şehir merkezimizde Küpkıran Kayak Tesislerimiz var. Halkımız buraya yoğun bir ilgi gösteriyor. Ancak burası tek başına talebi karşılamıyor. Dolayısıyla kışın çok yoğun Kar yağışının olduğu ilimizde kış sporlarına yönelik yatırımların yapılması gerekiyor. Valilik olarak daha önce Bubi Dağı ve Güneykaya Kayak Merkezi’ne yönelik çalışmalarımız vardı. Yaptığımız son değerlendirmelerin neticesinde uzun zamandır atıl vaziyette duran Güneykaya Kayak Merkezini yeniden hizmete sunmaya karar verdik” diye konuştu.
-Yeni Sezonda hizmete girecek

Kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve daha önce hizmet veren kayak tesislerinin bazı sorunlardan dolayı kullanılamaz hale geldiğini anımsatan Işın, yapılan incelemelerde söz konusu kayak merkezinin hizmete açılabileceğinin değerlendirildiğini söyledi. Işın, ” Yaptığımız incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda buranın yeniden hizmet verebilir duruma getirilebileceği kanaatine vardık. Bunun için kaynak tedariki yapıldı. İlkbaharla birlikte yapımına başlayacağız. İnşallah yetişirse bir sonraki kış sezonunda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi.

Bölgede kayak sezonlarında kar kalınlığının 1-2 metreye ulaştığına işaret eden Işın, “Burası 1600 metrelik telesiyeji, orta ve zor pistleri, oteli, kafeteryası, açık otoparkı ve sosyal donatıları ile daha önce de olduğu gibi kayak tutkunlarının uğrak yeri olacak. Hem ilimize hem de Eleşkirt ilçemize büyük katkısı olacak tesislerimizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.