Akdağ kar yağışı ile hareketlenecek

Akdağ kar yağışı ile hareketlenecek :Samsun’un Ladik İlçesi’nde bulunan Akdağ, yılbaşında tatilcileri bekliyor.

Samsun’un Ladik İlçesi’nde bulunan Akdağ, yılbaşında tatilcileri bekliyor. Birçok kayak merkezinin aksine karın bulunduğu ve kayak yapıldığı Akdağ’da, yılbaşı akşamı da kar yağışının beklendiği belirtildi.

Ladik’e 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2010 yılında faaliyete geçen Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, özellikle hafta sonu kent merkezinden ve çevre illerden gelen tatilci ve turistlerin uğrak mekanı oldu. Daha çok günü birlik ziyaretçilerin geldiği 33 odalı bir konaklama tesisinin bulunduğu 1800 metre rakımlı, 1300 metrelik telesiyej ve 1675 metrelik pistin bulunduğu Akdağ, kış sezonunda yaklaşık 40 bin kişiyi ağırlıyor. Bu yıl yurdun dört bir yanında olduğu gibi kar yağışının çok nadir olduğu bölgede bu hafta kar yağışı bekleniyor. En son 4 Aralık’ta yağan ve soğuk havanın da etkisiyle buz tutan Akdağ’da amatör kayakçılar karın keyfini çıkartıyor. Türkiye’nin bir çok yerindeki kayak merkezlerinin aksine karın bulunduğu bölgede tatilcilerin özellikle hafta sonlarında kayak yapabildikleri ifade edildi. Akdağ’da bulunan Gümüşpark Resort Otel müdürü Suat Soydemir, şöyle dedi:

“Doğa olaylarına insanlar pek bir şey yapamıyor. Doğanın ne getirip götüreceğini kestiremiyoruz. Bu konuda yapabileceğimiz birşey yok. Ama meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre 29 Aralık itibariyle Akdağ’da yoğun bir kar yağışı olacak. Yılbaşı öncesinde yağacak bu kar, kayak yapmak için bölgeye gelecek olan insanlarımızı da mutlu edecektir. Şuanki kar ile misafirlerimiz kayak yapabiliyorlar. Küçük ve büyük kızaklarla kayabiliyorlar. Sadece profesyonel kayakçılar pistten yararlanamıyor. Telesiyej çalışıyor. Misafirlerimiz yüzde 100 oranda kar görmeseler de kayak yapabiliyor. Meteoroloji yetkilileri ile sürekli görüşüyoruz. 29 Aralık itibariyle ciddi bir yağış olacağını belirtiyorlar. Bu durum, aynı sıkıntı diğer kayak merkezlerinde de var. Türkiye’nin her bölgesi bu kış pek kar yağışı görmedi.”

Yılbaşı için tüm odaların satıldığını ve kayak için bölgeye insanların yılbaşı akşamı hafta sonu tatilininde içinde yer alması nedeniyle akın edeceğini ifade eden Suat Soydemir, Akdağ’ın yılbaşında kayak yapmayı ve karı seven tatilcilerin önemli bir mekanı olacağını dile getirdi.