Akdağ Kayak Merkezi yeni yatırımlarla büyüyecek

Akdağ Kayak Merkezi yeni yatırımlarla büyüyecek :Vali Yardımcısı Kubalı: “Yabancı seyahat acentelerinin tanıtım gezilerinde beğeni toplayan merkezde, 30 odalı tesisin yetersiz kalması nedeniyle yeni tesislerin açılması yönünde çalışmalar var”

Ladik ilçesinde, kış aylarında bu mevsime uygun sporlar, yazın ise çim kayağı yapılabilen Akdağ Kayak Merkezi’nin turizmden aldığı payın artırılması için yeni yatırımlar yapılacak.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin metre yüksekliğindeki kayak merkezinde kar kalınlığının sezon başından bu yana 1-1,5 metre olduğunu söyledi.

Merkezin, Samsun’un yanı sıra Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum gibi çevre illerden kayakseverlerden büyük ilgi gördüğünü anlatan Kubalı, “Yabancı seyahat acentelerinin tanıtım gezilerinde beğeni toplayan merkezde, 30 odalı tesisin yetersiz kalması nedeniyle yeni tesislerin açılması yönünde çalışmalar var. Söz konusu tesislerin açılmasıyla merkezin daha da hareketleneceğini düşünüyoruz. Şu anda sadece iç turizme yönelik hizmet veren Akdağ Kayak Merkezi, yapılacak yatırımlarla dış turizmde de söz sahibi olacaktır” diye konuştu.

Önceki yıllarda konunun uzmanlarınca yapılan incelemelerde, bölgenin uluslararası yarışmaların yapılabileceği bir merkez olabileceğinin belirlendiğini dile getiren Kubalı, “Buranın ayrı bir özelliği de çiminin çim kayağı için ideal olmasıdır. Kışın kar kayağı, yazın da çim kayağı yapılabilecek olması buraya ayrıcalık kazandırmaktadır” ifadesini kullandı.

Kubalı, Hamamayağı Kaplıcası, turna balığı ve kendine has tahta balığıyla ünlü Ladik Gölü ve Ambarköy Açıkhava Müzesi’nin, Ladik’i turizmde ayrı bir noktaya taşıdığını sözlerine ekledi.