Akif Ekici’den Gaziantepe teleferik sözü

Akif Ekici’den Gaziantepe teleferik sözü :Yerel seçimler öncesi çalışmalara ara vermeden devam eden CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde 11.5 kilometrelik teleferik projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Ekici, teleferiğin Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak GASKİ Göleti’ne kadar devam edeceğini söyledi.

Seçimlere az bir süre kala yapacağı projeleri açıklayan CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, şehre kazandıracakları teleferik projesi hakkında bilgi verdi. 100. Yıl Atatürk Kültür parkının içerisinde ve 11.5 kilometre uzunluğunda olacak teleferik ile şehrin havasının değişeceğini ifade eden Ekici, klasik belediyecilik anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Ekici “ Biz Gaziantep’i gerçekten yaşanabilir, marka bir kent yapmak için mücadele ediyoruz. Yaptığımız tüm projeler halkın faydasına ve örnek projelerdir. Projelerimizi zaman içerisinde tek tek açıklıyoruz. Bilindiği gibi 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı Türkiye’ye örnek olmuş bir park alanıdır. Son dönemlerde tahrip edilmesine rağmen biz bu tahribatı önleyeceğiz ve halka açık bir hale getireceğiz.” dedi.

Vatandaşların Gaziantep’i kuşbakışı seyretmelerini sağlayacaklarını vurgulayan Ekici, “Uzunluğu 7,5 kilometre olan 1. Etap 1/5000’lik planda GASKİ Göleti’ne kadar 4 kilometre uzunluğundaki alanda eklenerek park uzunluğu 11,5 kilometreye çıkarılmıştır. Bu park içerisinde en önemli projemiz ise 11, 5 kilometrelik teleferik projesidir. Bu teleferik park içi ulaşım ve kuşbakışı seyir imkanı sağlayacak. Hem Gaziantep halkına hitap edecek hem de şehrimize gelen turistler için hizmet verecektir.” açıklamalarında bulundu.