Aladağda Kayak Etkinliği

Aladağda Kayak Etkinliği :Konya’nın Kış Sporları Merkezi olmaya hazırlanan Derbent ilçesindeki Aladağ’da düzenlenen kayak etkinliğine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı.

Derbent Belediyesi tarafından Aladağ’ın 1970 rakımında düzenlenen kayak etkinliğinde konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ’la ilgili gelinen son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile bir protokol yaptığını belirten Acar, “Tahsis yapıldı, yani tesislerin yapılmasına artık bir engel kalmadı, burası ormana aitti, o yüzden tesis yapılması için bu protokolün yapılması lazımdı, bu yapıldı. Bakanlar Kurulu kararı turizm merkezi ilanını beklemeden inşallah sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız startı vererek, gelecek kış burada mekanik ve sosyal tesisleri birlikte görerek, burada ciddi anlamda hem kayak yapacağız hem de buranın güzelliğini ve tadını daha iyi çıkaracağız. Konya’mıza renk katacak olan bu kayak merkezi projesini ‘Konya’da da kayak olacak’ sloganı ile başlatmıştık. İnşallah gelecekte birinci etabı yaptığımız andan itibaren yatırım yapmak için sırada bekleyen iş adamlarımızla hızlı bir şekilde buranın gelişimini sağlamış olacağız” dedi.

Aladağ’ın Türkiye’deki pek çok merkezden daha fazla artılarının olduğuna dikkat çeken Acar, birçok kayak merkezinde olmayan kristal kar yapısına dikkat çekerek, “Ayrıca burada bir kilometreden fazla pist alanı var. Uludağ’da pist alanı 550 metre, yani biz oranın iki katı büyüklüğünde birinci etap pist alanı yapıyoruz. Yine orada 40 dereceyi bulan eğim var, bizim eğimlerimiz 30 dereceyi geçmiyor. Dolayısıyla burada kayağa yeni başlayanların sakatlanması pek söz konusu olmayacak. Daha kolay kayağı öğrenmiş olacaklar. Ayrıca Konya milli takımına ev sahipliği yaparken bir taraftan da uluslar arası kayağa inşallah böylelikle ev sahipliği yapacak. Konya’mızın güzelliği ve özelliği bir kat daha artacak inşallah” diye konuştu.

“DERBENTTEKİ BU TABİİ YAPIYI GELİŞTİRECEĞİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Aladağ’daki etkinlikte etrafı görünce diğer uluslararası kayak merkezlerinden bir benzerinin havasının yaşanmakta olduğunu hissettiğini söyledi. Başkan Akyürek, Derbent’te yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Konya merkezle aradaki mesafe yolunda standardının yükseltilmesiyle birlikte daha da kısalmış olacak. Yarım saat içinde Konya merkezden Derbent’e gelme imkanı olacak. Ayrıca, Aladağ mevkisine çıkarken de manzara çok güzel gerçekten. Türkiye’nin en güzel manzaralarından biriyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Sadece kayak için değil, onun dışında gezmek, doğal ve tabii güzellikleri görmek için de burası bir avantaj oluşturuyor. Yol boyunca orman, Beyşehir gölüne bakan derinlik, çok güzel manzara bizi karşılıyor. Kayak merkezi olarak yapılacak alanda da başka yerlerde kar fazla olmamasına rağmen şehir merkezlerinde, burada her zaman yoğun bir kar yağışı ve kar kümelenmesi olduğunu görüyoruz. İnşallah başlangıçta belli bir seviyede telesiyeji, telesiyeji idari merkezi, sosyal tesisi ile bir kayak alanı oluşturup devamında da Türkiye’ye hitap eder. Çevre düzenlemesi, altyapı, konaklama tesisleri, özellikle yaz kış kullanılabilecek alanlar oluşturma hedefiyle yola çıkmamız gerekiyor. Planlama öyle yapılıyor. Yaz aylarında da Aladağ’ı, orman ve yükseklikle oksijen deposu olan bir bölgeyle turizme hizmet verebilecek bir alan olarak görüyoruz burayı Konya olarak. Konya Büyükşehir Belediyesi yine Konya’daki diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Derbent’teki bu güzelliği, bu imkanı bu tabii yapıyı, geliştireceğiz, güçlendireceğiz inşallah. Konya ve Türkiye’mize kazandırmaya alışacağız. İnşallah güzel bir alanın burada oluşmakta olduğunu görüyoruz. Burada en büyük pay Derbent Belediye Başkanımıza aittir yalnız onu belirteyim. Konya gündemine, ulusal ve Ankara gündemine bunu taşıdı, Büyükşehir Meclis Toplantılarımızda neredeyse iki ayda bir Derbent gündem oluyor. İmar ve planlama ile ilgili daire başkanımız ve emlak yönetimi daire başkanımız da şu an burada. Onlar da çalışmalarını hızlandırarak. Derbent Belediyesi ile birlikte kısa bir sürede burada yatırımın başlamasını sağlamaya çalışacağız”

“KONYA’NIN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK”

Konya Valisi Muammer Erol da, Aladağ’ın kayak merkezi haline geldiğinde Konya’nın güzelliğine bir güzellik daha katacağını belirterek, “Derbent ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın söyledikleri Aladağ Kayak Merkezi olarak ileriye dönük ne hale gelebileceğine ilişkin fotoğraf, hakikaten hepimizi heyecanlandırıyor. Hep beraber canı gönülden inşallah en kısa sürede bu söylenenler hayata geçer diye ümit ediyoruz. Öyle olduğunda Konya güzelliğine bir güzellik daha katacak ve o güzellikten Konyalılarla birlikte inşallah bütün Türkiye’de istifade edebilir olacak. O günlerin bir an evvel gelmesini arzu ederiz. Şimdiden hayırlı olsun deriz o günlere inşallah” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise, Aladağ’ın kayak merkezi olabilecek kapasiteyi taşıdığını belirterek, “Biz de vekiller olarak elimizden geleni bu konuda yapmaya gayret edeceğiz, inşallah seneye geldiğimizde daha böyle oturmuş, kapalı mekanları daha geniş olan bir tesisi görürüz” dedi.

Vali Erol, kayak merkezi yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Kayak etkinliğinde katılımcılara alanda mangal üzerinde pişirilen “sucuk ekmek” ikram edilirken, alana gelen kayakseverler de kayak takımları ve yanlarında getirdikleri kayak malzemeleri ile kayak yapmanın keyfini çıkardı. Kayak yapmanın keyfine varan isimler arasında AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ile Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da yer aldı. Milletvekili Erdoğan üzerine bindiği kızakla kayarken, Başkan Acar da kayak takımlarını giyerek etkinliğe gösteri amacıyla katılan kayakseverlerle birlikte kayarak bu keyfi yaşadı. Aladağ’ın acemi pisti olacak alanında yaşanan kayak heyecanı zaman zaman renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe, Konya Valisi Muammer Aydın, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Mustafa Ağralı, Muhammet Uğur Kaleli, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, ilçe belediye başkanları, AK Partili eski milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, meclis üyeleri katıldı.