Alanya’dan kayak turizmi hamlesi

Alanya’dan kayak turizmi hamlesi :Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 2008 yılında çalışmalarına başlanan Alanya- Akdağ Kış Sporları Turizm Merkezi çalışmalarını hızlandırma kararı aldı.

Projenin hayata geçirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nden gelen teknik ekiple birlikte ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal bölgeye giderek inceleme yaptı. Şehrin 60 kilometre doğusunda bulunan ve 2 bin 721 metre yüksekliği ile bölgenin ikinci en yüksek dağı konumundaki Akdağ’ı teknik ekiple inceleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Akdağ Kayak Merkezi olarak bilinen projeyi hayata geçirmek için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

‘PROJESİ HAYATA GEÇECEK’

Yapılması düşünülen Akdağ Kayak Merkezi’nin Alanya için tarihi öneminin olduğunu belirten Başkan Mehmet Şahin, “Allah’ın izniyle Akdağ Kayak Merkezi’ni Alanya’mıza kazandıracağız. Şu anda mevcut planda bir takım değişiklikler yapmak istiyoruz. Öncelikle plandaki sahayı genişleteceğiz. Pist alanlarını ve mekanik tesislerin yapılacağı noktaları da gördük. Bakanlıktan gelen arkadaşlarla birlikte kapsamlı bir inceleme yapıyoruz. Bu süreci hızlandıracağız. Alternatif bir turizm fırsatı olan bu bölgeyi turizme açıp bölge ekonomisine katkı yapmak niyetindeyiz” diye konuştu.

‘1995 YILINDA İLAN EDİLDİ’

Bölgenin 1995 yılında turizm merkezi olarak ilan edildiğini hatırlatan Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı da şöyle dedi:

“Saha milli parkların sorumluluğunda olan yaban hayatı sahasının da içinde yer alıyor. Burada bir ulaşım sorunu vardı. Bu sorunu daha önce belediyeler birliği ile 2013 yılında yaptığımız yolla ve orman işletme müdürlüğümüz tarafından açılan bağlantı, alternatif bir yolla çözmüştük. Yapılan 6 kilometrelik bir yol ile buranın ulaşım sorununu, en azından teknik heyete buraya rahatlıkla ulaşma imkanını sağladık. Bundan sonra da milli parkların incelemesi akabinde burasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kesin tahsis raporunu yapacağız. Ondan sonrası bakanlığın sorumluluğunda olacak.”