Alanyanın teleferik hayali gerçek oluyor

Alanyanın teleferik hayali gerçek oluyor :Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında yapılması planlanan Teleferik Projesi inşaatına başlandı. Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Yücel, Teleferik Projesi’nin Alanya’nın turizmine ve sosyal hayatına renk katacağını söyledi.

ALANYA’NIN TELEFERİK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında yapılması planlanan Teleferik Projesi inşaatına başlandı. Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Yücel, Teleferik Projesi’nin Alanya’nın turizmine ve sosyal hayatına renk katacağını söyledi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihi Alanya Kalesi’nin trafik ulaşım ağının iyileştirilmesi için Teleferik Projesi çalışmalarına başlandı. Alanya Belediyesi tarafından Saray Mahallesi, Güzelyalı Caddesi üzerindeki Belediye Sosyal Tesisleri yanından Çarşı Mahallesi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasına yapılması planlanan Teleferik ve Ahşap Yürüme Bandı Projesi’nde alt istasyon ile birinci ve ikinci direğin inşaatına başlandı.

YÜCEL: “YILLARIN ÖZLEMİ OLAN TELEFERİK PROJEMİZE BAŞLADIK”

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir ay önce inşaatına başlanan Teleferik Projesi’nin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek şunları söyledi; “Yılların özlemi olan Teleferik Projesi’ne start verdik. Yaklaşık bir ay önce çalışmalara başladık. 20 milyon TL’lik bir yatırım. Sadece maliyeti açısından değil, bununla birlikte memleketimize değişik bir atmosfer kazandıracak. Bölgedeki kültürel değerlerimiz ve yaşam alanları korunurken trafik yoğunluğu da sona ermiş olacak. Şehrin hem turizm hem de sosyal yaşantısına renk katacak projemizi, Nisan-Mayıs aylarında tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiden Alanya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.