Almanlar Olympos teleferik yatırımına hayran kaldı

Avrupa’nın en uzun teleferiği olma özelliğiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Olympos Teleferik, bu sezon da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen turistin Antalya’ya geldiklerinde uğramak istediklerin noktaların başında gelen Olympos Teleferik, son dönem özellikle Almanların da yoğun ilgi gösterdikleri mekânların başında geliyor.

Yaz ayının sona ermesi ile birlikte daha çok 3.yaş turistlerinin yoğunlaştığı bu mevsimde zirveye çıkanların başında Almanların sayısı dikkat çekiyor.

Tesisin yapısı ve doğal ortama hayran kalan Alman turistler, “ Muhteşem bir yatırım. Antalya’da her yeri gezdik ama buraya hayran kaldık” dediler.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı açıklamada, “ Alternatif adına tercih edilen tesisimiz Olympos Teleferik bu yılda geçtiğimiz yıl taşıdığı 200 bin yolcu hedefine doğru ilerlemektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen yerli yabacı misafirlerimizi burada görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Avrupa’nın en uzun teleferiği eşsiz bir milli park güzergahı içinde yer alıyor. Teleferik’te İsviçre teknolojisi ve güvenlik standartları uygulanıyor. Bütün yıl tam gün hizmet veren teleferiğin çıktığı zirvede bir de Antalya’nın markası olan Shakespeare Restaurant bulunuyor.

2 istasyon bulunan Teleferik’te alt istasyon’un deniz seviyesinden yüksekliği 726 mt. Dağ İstasyonun deniz seviyesinden yüksekliği ise 2365 mt. Yükseklik farkı ise 1637 mt. Kabin yolcu taşıma kapasitesi 80 kişi olan teleferik ile saatte 471 kişi zirveye taşınıyor.

Kaynak : Reklam TV

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*