Alp Disiplini Kayak Milli Takımı Sarıkamış’ta kampa girdi

Alp Disiplini Kayak Milli Takımı Sarıkamış’ta kampa girdi :Alp Disiplini Kayak Milli Takımı, uluslararası organizasyonlara hazırlık için Sarıkamış ilçesinde yaz kampına girdi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde çalışmalarını sürdüren takım, 2 bin 500 rakımdaki ormanlık alan içinde kültür fizik, kondisyon, koşu ve nefes açmaya yönelik antrenman yapıyor.

Kayak Federasyonu Alp Disiplini Teknik Kurul Üyesi Cüneyt İnaç, federasyon olarak geçen yıl Sarıkamış’ta yapılan yaz kondisyon kampından memnun kaldıkları için bu senede yine burada kamp yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Yüksek İrtifa kampı açısından Sarıkamış’ın çok ideal bir yer olduğunu vurgulayan İnaç, “Federasyon başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin aldığı karar doğrultusunda bu sene ilk kampımızı Sarıkamış’ta gerçekleştiriyoruz. Burada 10 günlük kampın ardından daha düşük rakımda Isparta’da kamp yapmayı planlıyoruz. Daha sonra Aralık ayında uluslararası Erzurum ve Sarıkamış kupalarına katılacağız. Ardından Avrupa’da düzenlenecek yarışlara iştirak edeceğiz. Buradaki performansa göre 2018’de Kore’de yapılacak Kış Olimpiyatlarını güçlü bir şekilde katılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Milli Takım Antrenörü Vicdan Tetik Tığlı da kamp ortamının doğal güzellikler içinde olduğunu ifade ederek, rakımın yüksek oluşu sporcuların doğayla birleşmesinin iyi olduğunu, burada depolanan enerji ile yarışmalarda büyük başarılar elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sporculardan Aygen Yurt ise kampta hocalarının denetiminde çok iyi şekilde hazırlandıklarını, doğayla iç içe spor yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Kampta, 15 sporcu 10 gün süreyle antrenörler nezaretinde sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde 4 saat çalışma yapacak.