Alstom Kadınlar Günü Kapsamında Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Öğrencilerini Ağırladı

Alstom Türkiye, Kadınlar Günü’nü Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrencileri ile kutladı. Öğrenciler,taraflar arasında 12 Aralık 2019 tarihinde imzalanan ve öğrencileri uzmanlaştırarak raylı sistemler sektörüne kazandırmayı hedefleyen teknik eğitim işbirliği protokolü kapsamında Alstom ofisini ziyaret ettiler.

Bu ziyaret sırasında öğrenciler Alstom Türkiye’de görev yapan üst düzey kadın yöneticilerle tanışma, onların iş deneyimlerini ve raylı sistemler sektöründe uzmanlaşmayla ilgili tavsiyelerini dinleme imkanı buldular.Ayrıca İnsan Kaynakları Departmanı tarafından öğrencilerle interaktif bir “mülakat simulasyonu” gerçekleştirildi. Böylece öğrenciler, gerçek bir iş görüşmesi ortamını tecrübe etme fırsatı buldular.

İş birliği kapsamında 11 Şubat 2020 tarihinde, Alstom Mühendislik ve İnsan Kaynakları ekipleri tarafından, Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsünde “Raylı Sistemler ve Kariyer Gelişimi” eğitimi verildi. 14 Şubat 2020 tarihinde ise Raylı Sistemler Elektirik Bölümü 12. Sınıf öğrencilerinden 25 kişilik bir ekip, Alstom İstanbul Sinyalizasyon Laboratuvarı’nı ziyaret ederek konusunda uzman Alstom çalışanlarından teknik eğitim aldılar.Ayrıca öğrenciler, İnsan Kaynakları ekibinden “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi aldılar. Son olarak, 24 Şubat 2020 tarihinde Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine özel düzenlenen eğitime Raylı Sistemler Bölümü’nden 7 öğretmen katıldı ve Alstom’un güncel teknolojileri dahil olmak üzere sektöre yön veren inovasyonlar konuşuldu.

Alstom Türkiye Genel Müdürü Sn. Arban Çitak, “Gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak, sektörün gelişimine katkıda bulunmak demektir. Bu bağlamda tüm gençlerimizin, özellikle de kızlarımızın kendi ayakları üzerinde durarak iş dünyasında yer edinmelerini çok önemsiyoruz. Dileğimiz, bütün gençlerimizi ileride kariyer sahibi, donanımlı, güçlü iş insanları olarak görmek.” dedi.

Okul Müdürü Sn. Lütfü Cevahir ise “Dünyanın en merhametli, bir o kadar da güçlü varlıkları olan kadınlar, kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha fazlasına layıktır.Başta okulumuzun akademik kadrosunun, õğrencilerimizin, okulumuzla iş birliği yapan Alstom çalışanlarının olmak üzere, tüm Türk ve dünya kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

2018 yılında Alstom Türkiye Genel Müdürü liderliğinde gönüllülük esasına dayalı kurulan Alstom Türkiye Sosyal Sorumluluk Ekibi, Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile eğitim işbirliği dahil olmak üzere sayısız faaliyete imza attı.

Alstom, Türkiye’de yaklaşık 70 yıldır faaliyet gösteriyor. İstanbul ofisi, Alstom’un hem Orta Doğu ve Afrika bölgesi için hem de sinyalizasyon ve sistem projeleri için Bölge Merkezi’dir. Bu sebeple, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki sinyalizasyon ve sistem projelerine ilişkin tüm ihale, proje yönetimi, tasarım, satın alma, mühendislik ve bakım hizmetleri İstanbul’dan yürütülüyor. Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi genelindeki mevcut Alstom projelerine nitelikli iş gücü sağlanan ana platformdur.

1897 yılında Abdülhamit Han tarafından Haydarpaşa garında çalışan işçilerin konaklaması için yaptırılan tarihi binada 1959 yılında eğitime başlayan Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, halen 44 dönüm arazi içerisinde, 9 alanda, 14 binada, 263 öğretmeniyle 3000 öğrenciye eğitim hizmeti veriyor. Okul, teknolojik donanımı olan bir makina parkuruna da sahiptir.2004 yılında kurulan Raylı Sistemler Programı ile sektöre yönelik teknik eleman yetiştiriliyor. Mezunlar TCDD, METRO İstanbul gibi ulaşım sektöründeki Türkiye’nin önde gelen kurumlarında çalışıyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*