Alstom’un Sıfır Emisyonlu İlk Treninde Canray Ulaşım İmzası

Demiryolu taşımacılık sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından Alstom ile iş birliklerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Canray Ulaşım, son olarak Alstom tarafından geliştirilen dünyanın hidrojen ile çalışan sıfır emisyonlu ilk treninin tedarikçisi oldu.

Demiryolu taşımacılık sektöründe tüm dünyaya hizmet veren ve yeni projelerle geleceğin ulaşımı için çalışmalarını hızla sürdüren Alstom ile güçlü bir iş birliği yakalayan Canray Ulaşım, dünyanın hidrojen ile çalışan sıfır emisyonlu ilk trenine de imzasını atacak. Alstom’un Almanya’da Salzgitter üretim alanında geliştirilen sıfır emisyon ile çalışan Coradia i-LINT platformu, tüm validasyon testlerinden başarıyla geçerek onaylandı.

İLK SİPARİŞLER ALINDI

İlk siparişleri alınan tren platformunda Canray, tavan modülleri, yolcu bagaj rafları ve yan duvarlar başta olmak üzere iç giydirme grubunun tedarikçisi olarak yerini aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Canray Ulaşım Genel Müdürü Ramazan Uçar, “Temiz ulaşımın temel ilke olduğu bu dönemde, sıfır emisyon ile çalışan bu platformda yer almak bizler için gurur kaynağı. Sektörün inovasyon lideri ile böyle yenilikçi bir projede iş birliği yapmak geleceği metali alüminyum ile üretim yapan Yeşilova Holding grubu için de heyecan kaynağı” diye konuştu.

Coradia iLint olarak adlandırılan tren, hidrojenden güç alıyor ve çalışırken sadece su buharı yayıyor. Trenin tavanında konumlandırılan bir hidrojen yakıt deposu, büyük lityum iyon pilleri sürekli olarak şarj ederek trenin ihtiyacı olan gücü sağlayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*