Altuğ, TÜVASAŞ’ı Ziyaret Ederek Milli Tren Projesini İnceledi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)’ı ziyaret ederek yerli üretim raylı araçları yerinde inceledi.

Yakın zamanda, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi’nin bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) birleştirilerek ‘Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) kurulması kararlaştırılmıştı.

Bu gelişme ile birlikte TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan’a hayırlı olsun dileklerini ileten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, milli tren projesini, yeni yatırımları ve çalışma alanlarını yerinde inceledi. Söz konusu ziyarette SATSO Başkanı Altuğ’a, Genel Müdür Prof. Dr. İlhan Kocaarslan’ın yanı sıra genel müdür yardımcıları, üretim müdürleri ve teknik ekip eşlik ederek projeler hakkında bilgi verdiler.

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın demiryolu endüstrisinde çok daha ileriye gideceğini belirterek, “Bugün şehrimizin ve ülkemizin geçmiş yıllardan beri en büyük sanayi değerlerinden olan TÜVASAŞ’a ziyaret gerçekleştirdik. Genel Müdürümüz Sayın İlhan Kocaarslan’ın daveti ile milli tren projemizi, teknolojik gelişmeleri ve tesisteki yatırımları inceleme fırsatı bulduk.

Amacımız, Sakarya’nın yerli üretimde bir marka olmasıdır. Özellikle savunma sanayinin gelişen yüzü olan Sakarya, demiryolu endüstrisinde de barındırdığı imkanlar ile ciddi bir potansiyele ve tecrübeye sahiptir. Kurulacak yeni oluşum ile ülkemizin demiryolu endüstrisindeki başarılarının artmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*