Ankara Samsun Hızlı Demiryolu İhalesi Bu Yıl Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Samsun-Ankara hızlı demiryolu projesinin bu yıl sonunda ihalesinin yapılacağını, yine Samsun-Ankara otoyol projesinin yapım çalışmalarında ise sona gelindiğini açıkladı.

HIZLI TREN İHALESİ YIL SONUNDA

Bakan Turhan, Samsun’daki ulaşım yatırımları konusunda da bilgi vererek, demiryolu ile İç Anadolu Bölgesi’ne bağlantıyı sağlayan Samsun-Sivas hattındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Samsun-Sivas Demiryolu hattının bir ay içinde açılacağını aktaran Turhan, şunları kaydetti:

“Samsun ile ilgili ulaştırma alanında yapmayı planladığımız projelerimiz var. Çünkü Samsun, bölgenin sanayi, tarım, turizm, ticaret ve lojistik alanında önemli bir merkezi. Limanları vasıtasıyla Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı. Dolayısıyla Ankara Samsun Hızlı Demiryolu Projesi’nin de sonlarına yaklaştık. Bu yıl sonunda inşallah projeyi tamamlayıp, sonra ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bu, Samsunumuzun ulaşım altyapısını daha da güçlendirmiş olacaktır. Bir başka deyişle bu hızlı demiryolu, Mersin Limanı ile Samsun Limanı’nı birbirine demiryolu sistemi ile entegre etmiş olacak.

SAMSUN-ANKARA OTOYOLU SON AŞAMADA

Samsun’u Ankara’ya otoyol standardında bir karayolu projesi ile bağlamak için çalışmalar devam ediyor. Ankara-Samsun Otoyolu ve devamında Bafra ve Ünye Çevre Yolu ile bu projemizin de son aşamasına yaklaşıyoruz. İlk etapta Ankara-Delice kesiminin yap-işlet-devret yöntemiyle ihalesini yapmayı planlıyoruz. Ondan sonra kalan kesimlerin ihalesini yapıp bölgemizin ulaşım altyapısını güçlendirmek için bu projeleri hayata geçireceğiz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*