Ankara’nın trafiğini teleferik sistemi ile nefes alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, taşıma ve trafik yoğunluğunu rahatlatmak için şehir içi toplu ulaşımda kısa ve orta mesafelerde mevcut toplu taşıma araçlarına yardımcı olmak amacıyla bazı hatlara teleferik sistemi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda ele alınan konu oyçokluğu ile kabul edilirken, teleferik sistemini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek konusunda EGO Genel Müdürlüğü’ne yetki verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapılan toplantısında, teleferik hattı, Hacı Bayram Velii Cami Projesi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait cadde ve 12 metre üzerindeki sokaklarda bulunan açık otoparklar ile ilgili başkanlık yazıları kabul edilirken, ASKİ, EGO ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 mali yılı kesin hesapları ile ilgili plan ve bütçe komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında Siteler-Doğantepe ve Etlik (Hastaneler) – Akköprü- Gar- Sıhhiye arası teleferik hattına ilişkin Başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. Başkanlık yazısında, Ankara’da nüfus yoğunluğunun gün geçtikçe arttığı, buna bağlı olarak toplu taşımada ve trafikte sıkıntılar yaşandığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“Özellikle yolcu yoğunluğunun çok olduğu yerlerde ve ciddi kot farkı bulunan yerleşim yerlerinde metro yapımı yüksek maliyetli olmaktadır. Taşıma ve trafik yoğunluğunu rahatlatmak için şehir içi toplu ulaşımda kısa ve orta mesafelerde mevcut toplu taşıma araçlarına yardımcı olmak amacıyla dünyanın 5 kıtasında uygulanan, ciddi kot farklarının var olduğu noktalar arasında yapım maliyeti düşük, inşaatı çabuk, çevreci, sessiz, emisyon salınımının olmadığı ideal bir toplu taşıma alternatifi olarak şehir içi ulaşımında teleferik sistemi kullanılmaktadır. Bu doğrultuda Siteler- Doğantepe ve Etlik (Hastaneler)- Akköprü- Gar- Sıhhiye arasındaki ulaşımın teleferik ile yapılması düşünülmektedir.”

HACI BAYRAM VELİ CAMİİ PROJESİ

Belediye Meclisi’nde Hacı Bayram Veli Camii Projesi de ele alındı. Oybirliği ile kabul edilen başkanlık yazısına göre Ankara ili Altındağ ilçesi Hacı Bayram Mahallesi kentsel sit alanı içerisinde kalan Hacı Bayram Veli Camii yakın çevresinde bulunan dükkanlar, katlı otopark ve çevre düzenleme mimari mühendislik hizmet alım işi kapsamında hazırlanan ‘Hacı Bayram Veli Camii Meydan Düzenlemesi ve Dükkanlar Projelerine’ ilişkin hazırlanmış olan mimari alan projelerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından uygun görüldüğü belirtilerek bu projelerin uygulanması kararlaştırıldı.

ÇEVRE SAKİNLERİ AÇIK OTOPARKLARA ÜCRETSİZ PARKEDEBİLECEK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son gününde alınan bir diğer önemli karara göre tasarrufu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 12 metre üzerinde sokak ve caddelerin açık otopark olarak işletildiği belirtilerek bu cadde ve sokak üzerinde evleri bulunan mahalle sakinlerinin araçlarını ücretsiz olarak park edebilmeleri için yeni düzenlemeler yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nda ASKİ Genel Müdürlüğü, EGO Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 Mali yılı kesin hesabına ilişkin plan ve bütçe komisyon raporları da oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Tandoğan Meydanı ismine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu da Bağımsız üye Hüseyin Günay’ın muhalefetine rağmen AK Parti, CHP ve MHP’nin oybirliği ile kabul edildi. Raporda, “Nevzat Tandoğan Meydanı” isminin Tandoğan Meydanı olarak alışılageldiği belirtilerek, Meydanın ismi “Tandoğan Meydanı” olarak değiştirildi.

Kaynak : www.haber3.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*