Ankara’ya iki yeni teleferik hattı geliyor

Ankara’ya iki yeni teleferik hattı geliyor :Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılara 2 yeni teleferik müjdesi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılay-Dikimen ve Etlik-Sıhhıye arasında 2 teleferik hattının daha yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Gökçek, Kızılay-Dikimen ve Etlik-Sıhhıye arasında 2 teleferik hattının daha yapılacağını, Keçiören Viyadüğü Projesi”nin de hazırlandığını söyledi.
YAP-İŞLET-DEVRET İLE YAPILACAK

Yap-işlet-devret modeliyle 2 yeni teleferik daha yapacaklarına dikkat çeken Gökçek, “Birincisi; Dikmen-Kızılay teleferik hattı. Teleferik Dikmen Vadisi’nden geçecek ama Dikmen’in içine de girecek. İkincisi, biliyorsunuz Aşağı Eğlence’ye dev bir şehir hastanesi yapılıyor. Bu hastaneden Sıhhiye’ye bir teleferik hattı düşünüyoruz. İnşallah ikinci teleferiğimiz de bu olacak ve yine bunu da Yap-İşlet-Devret ile yaptıracağız” ifadesinde bulundu.
KEÇİÖREN’E YENİ PROJELER GELİYOR

Keçiören metro çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Gökçek, Keçiören trafiğini rahatlatacak viyadükler üzerinden Samsun Yolu’na bağlanacak yeni bir proje hazırladıklarını belirtti. Sanatoryum Caddesi’ne doğru projenin hazırlandığını belirten Gökçek, “inşallah bunun da ihalesini yapacağız” dedi.