Antakya Habib-İ Neccar Dağı Teleferik Hattı Yaptırılacaktır

antakya habib i neccar dagi teleferik hatti yaptirilacaktir
antakya habib i neccar dagi teleferik hatti yaptirilacaktir

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya ilçesi Habib-İ Neccar Dağı arası 1.100 metre uzunlukta, 1.200 Kişi/Saat Çıkışta-İnişte taşıma kapasitesine sahip teleferik yapımı ve 22 yıla kadar İşletilmesi için ihaleye çıktı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanına göre,  61 milyon 312 bin 515 lira+KDV  muhammen bedelli, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı Arası 1100 Metre Uzunlukta 370 Metre Kot Farkında 1200 Kişi/Saat Çıkışta Ve 1200 Kişi/Saat İnişte Taşıma Kapasitesine Sahip” teleferik yapımı ihalesi “kapalı teklif usulü (açık arttırma) ile yapılacak.

Yapılacağı yer : Hatay Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu Kat:3
Tarihi ve saati : 28/09/2021 Salı Günü Saat 14:00
Müracaat : 2886 sayılı D.İ.K.nun 38. maddesindeki hususlara uyulmak kaydıyla Encümen Başkanlığına sunulmak üzere, 27/09/2021 Pazartesi saat 17:00’ye kadar İhale dosyaları İhale Birimine teslim edilecektir. Belirtilen tarih ve saatten sonraki yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Posta, kargo, telgrafla veya internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İhaleye teklif verecek olanlar ihale dokümanını 5 bin lira karşılığında temin edebilecek.

İhale konusu işin inşaat yapım süreci bittikten ve kabul işlemleri yapıldıktan sonra 5 yıl boyunca, yıllık 500 bin adet bilete tekabül eden tutarda garanti ücret verilecek. Yıllık 500 bin adet bilete tekabül eden tutarın üstündeki gelirden idareye yüzde 15 oranında ücret ödemesi yapılacak. Bu husus 5 yıl ile sınırlandırıldı. Geri kalan yıllarda ihale üzerine kalan isteklinin sunmuş olduğu yıllık ciro üzerinden yüzde (%) artırım miktarının hesabı sonucu tutar kadar idareye ödeme yapılacak.

Tesisin işletmeye alınma zamanı yılın herhangi bir ayında olması durumunda garanti verilecek bilet sayısı için yılbaşı (1 Ocak) baz alınarak takvim hesabına göre maliyet hesaplaması yapılacak.  İhale konusu işin garanti süresi olan 5 yılın bitiminden sonraki işletme süresi boyunca yıllık cirosu üzerinden yüzde 3 den başlamak üzere yüzde 1’er artırım şeklinde peyler sürülecek.

Bilet ücreti kişi başı en fazla 25,00 TL olacak ve her yıl TEFE – TÜFE’ye göre güncellenecektir.

İşletme süresi toplam 22 yıl olacak, inşaat süresi bu süreye dahil olmayacak. Tesisin işletmeye alınma tarihinde süre başlayacak. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi ise ihale tarihinden itibaren 60 takvim günü olarak belirlendi.

Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemeyecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*