Antakya Teleferik Projesi İçin Üst İstasyon Yapımına Başlandı

Antakya Teleferik Projesi İçin Üst İstasyon Yapımına Başlandı
Antakya Belediyesi tarafından kent turizmine kazandırılmak üzere İplik Pazarı – Habib–i Neccar Dağı arasında yapılacak ‘teleferik projesi’nin üst istasyonlarının inşaatına başlandı.

Belediye yetkilileri, İplik Pazarı – Habib–i Neccar Dağı arasında uzanacak teleferik hattının yaklaşık bin 150 metre uzunluğunda olacağı ve saatte bin 200 kişinin taşınacağı bildirildi. Ayrıca teleferiğin başlangıç noktası olan 5 ayağın denk düştüğü alt istasyon bölümünde kazı çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.

Teleferiğin yapılacağı İplik Pazarı mevkisinde alt istasyon çalışmaları çerçevesinde 5 ayrı ayağın monte edileceği yerde bulunan evlerin istimlak sorununu daha önce çözüme kavuşturan ve buna müteakip bölge de kazı çalışmalarını hızla sürdüren ekipler, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Müze Müdürlüğü ile işbirliği içinde bölgede yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla, bu bölgede de teleferik hattı ve kabinlerin monte çalışmalarına geçecek. Kent turizmi açısından önemli çalışmalardan biri olan teleferik projesinin 2013’ün ortalarına doğru tamamlanması bekleniyor.

Kaynak : www.hatayhaber.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*