Artvinde Kayak Keyfi

Artvinde Kayak Keyfi :Artvin Valiliğince 2009 yılında Mersivan Dağı’nda yaptırılan Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonunda çok sayıda kayak tutkununu ağırladı.

Atabarı Kayak Merkezi’nde yaklaşık bir metre karla kaplanan kayak pisti, Artvin Valisi Kemal Cirit’in talimatı üzerine Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce paletli kar aracıyla düzeltilip sertleştirilerek kayak yapmaya elverişli hale getirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ise il merkezinden yaklaşık 16 kilometre mesafede bulunan kayak merkezinin yolunu araç trafiğine açarak kayak severlerin bölgeye rahat ulaşmasını sağladı.

Yaklaşık 2 bin rakımlı Mersivan Dağı’nda bulunan ve şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonunda, havanın da güneşli olmasını fırsat bilen kayak severleri ağırladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yanı sıra bölgede sertifikalı kayak antrenörleri, kayak sporunu öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor.

Öte yandan, bazı vatandaşlar çocuklarıyla kızakla kayarak karın tadını çıkardı.

Kayak yapmayı bilmeyen gençler ise zaman zaman yaşadıkları tehlikelere aldırmayarak şambrelle kaydı. Şambrel bulamayan çocuklar ise naylon torbayla kayak yaptı.

Artvinli olduğunu ve işi gereği Antalya’da ikamet ettiğini belirten İbrahim Ocakçı, “Arkadaşlarımla Antalya’dan doğal güzellikleriyle öne çıkan memleketimi kış mevsiminde görmek, ormanların oksijenini solumak ve kışın tadını karda çıkarmak için geldik. Gerçekten kayak merkezinin bulunduğu bölge doğal güzelliğiyle insanları mest ediyor” dedi.

Kayak merkezindeki karın kalitesi ve pistin uzunluğunun, buranın kayak yapmaya ne kadar elverişli olduğunu gösterdiğini dile getiren Ocakçı, “Kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklayacakları nitelikli otel ve konaklama tesisi yetersizliğinin bir an önce yetkililerce giderilmesi gerekiyor. Doğa harikası bölgede bulunan kayak merkezinin yakın zamanda konaklama tesisleriyle kayak ve doğaseverlerin akınına uğrayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Batum’dan kayak için geldiler

Gürcistan’ın Batum kentinden Türk eşiyle kayak merkezine gelen Gürcü Jana Nasradze, Batum’da kayak merkezi olduğunu ancak kayak merkezine yaklaşık 3,5 saatte ulaşabildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Batum’dan Artvin’deki kayak merkezine yaklaşık 2 saatte ulaştık. Artvin’e bu yıl kar erken düşmüş. Doğası ve ağaçlarla kaplı orman içindeki kayak merkezini yerinde gördüğüm için çok şanslıyım. Burası gerçekten doğa harikası bir yer. Ayrıca karın kalitesi ve pistin uzunluğu, bizleri ayrıca mutlu etti. Sabahtan akşama kadar kayak yaparak doğanın ve karın keyfini yaşadık. Gürcistan’a dönünce burayı bütün arkadaşlarıma tavsiye edeceğiz.”

Kayak öğrenmeye yeni başladığını belirten Özay Morgül ise kayağın çok eğlenceli ve adrenalini yüksek bir spor dalı olduğunu kaydederek, “Amacım kayak yapmayı öğrenip sürekli yapmak. Bunu da başarabileceğimi düşünüyorum. Bugüne kadar yanı başımızda bulunan kayak merkezine gelmediğim için pişmanım ancak bugünden sonra buranın müdavimlerinden olacağım” ifadesini kullandı.