ASELSAN, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi İle Orta Asya Yolunda

Türkiye’nin en büyük savunma sanayii firması ASELSAN, Orta Asya’da SARP DUAL Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ile yeni bir ihracat başarısı kazandı.

Faaliyet yürüttüğü pazarlarda yerelleşme çalışmalarını da hızla sürdüren ASELSAN, dost ve müttefik ülke Kazakistan’ın ihtiyacı kapsamında SARP DUAL Uzaktan Komutalı Silah Sistemine yönelik yeni bir sözleşme imzaladı.

ASELSAN ve Kazakistan’daki iştiraki; Kazakhstan ASELSAN Engineering (KAE), Kazakistan’ın askeri ve sivil alanlardaki ihtiyaçlarının azami düzeyde karşılanması amacıyla üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

SARP DUAL UKSS

ASELSAN SARP-DUAL Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistem, ana silah olarak 7,62mm makinalı tüfek, 12,7mm uçaksavar veya 40mm bombaatar takılabilen, bu silahların yanına yardımcı silah olarak ise 7,62mm makineli tüfek takılabilen bir silah sistemidir.

Gelişmiş uzaktan komuta ve gözetleme imkânı sağlayan SARP Sistemi, atış yapan personelin ortam farkındalığını artırmakta ve güvenliğini en üst seviyeye taşımaktadır. Tekerlekli/paletli zırhlı araçlara ve sabit platformlara entegre edilebilen, uzaktan komutalı olması nedeniyle personel güvenliğini sağlayan etkili ve çok yönlü bir sistemdir.

sarp uzaktan komutali stabilize silah sistemi
sarp uzaktan komutali stabilize silah sistemi

Mühimmat Kapasitesi

Ana Silah Seçenekleri :
< 1500 adet – 7,62mm < 400 adet – 12,7mm < 96 adet – 40mm Eş Eksenli Silah Seçenekleri: < 400 adet – 7.62mmASELSAN’ın, çeşitli kara ve deniz platformlarında kullanılabilen farklı konfigürasyon ve kalibrelerde geliştirdiği uzaktan komutalı silah sistemleri halen 20 farklı ülkenin envanterinde yer alıyor.

Kaynak: SavunmaSanayiST

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*