Askerden Dönen DHMİ ve TCDD Personelinin Mağduriyeti Giderilsin

Ulaştırma Memur-Sen, DHMİ ve TCDD’ye bir yazı yazarak, Askerlik görevini yapmak üzere ücretsiz izinli sayılan personelin, Askerlik dönüşü Korana virüsü tedbirleri kapsamında 15 gün karantina sebebiyle oluşan mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Ulaştırma Memur-Sen, DHMİ Genel Müdürlüğüne ve TCDD Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak, Askerlik görevi sebebiyle idari izinli sayılan personelin, askerlik dönüşü karantina sebebiyle görevine başlayamaması sonucu oluşan mağduriyetin giderilmesini ve bu personelin göreve başlatılması için gerekenlerin yapılmasını talep etti.

Ulaştırma Memur-Sen’in kurumlara başvurusu şu şekilde; “Bilindiği üzere Korana (COVID-19) virüsü yayılmasını engellemeye yönelik Kamu Kurum ve Kuruluşları çeşitli tedbirler almaktadır.

Ulaştırma Hizmet kolumuza bağlı Kurum ve Kuruluşlarda görev yapmakta iken Askerlik hizmetini yapmak üzere ücretsiz izinli sayılan personelden, bu görevini ifa ettikten sonra tekrar görevine başlamak isteyenlere ilişkin yeni tedbirlerin alınması da muhakkak önem arz etmektedir.

Askerlik hizmetini tamamlayan ve görevine başlamak isteyen personel 15 gün Karantinaya alınmaktadır. Bu süre içerisinde kişinin elinde olmayan nedenlerle başlayış yapamaması nedeniyle maaşında ciddi bir kayıp meydana gelmekte ve personel mağdur olmaktadır.

Sonuç olarak söz konusu personelin yeniden görevine başlatılması için kişinin elektronik ortamda (e-posta vb.) sorumlu personele veya ünite amirine talepte bulunması kaydıyla dilekçenin kuruma ulaştığı tarih itibariyle idari izinli sayılması, karantina sürecinin tamamlanması akabinde de bizzat göreve başlatılmasının, Askerlik Hizmetinden dönen personelin mağduriyetini gidereceği kanaatindeyiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*