Aslı Nemutlu Yaşasaydı 22 Yaşında Olacaktı

Aslı Nemutlu Yaşasaydı 22 Yaşında Olacaktı :Erzurum’da Konaklı Kayak Merkezi’nde 4 yıl önce antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu yaşasaydı 22 yaşında olacaktı.

Erzurum’da Konaklı Kayak Merkezi’nde 4 yıl önce antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu yaşasaydı 22 yaşında olacaktı. Aslı’yı doğum gününde unutmayan ailesi Kadıköy’deki heykelini papatyalarla süsleyip, kırmızı karanfiller içerisine papatyalarla “22′, üzerinede, “Biz gençliğe sahip çıkın” yazdırdı.

Konaklı Kayak Merkezi’ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum’a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak olay yerinde öldü. Nemutlu’nun ölümü ile ilgili olarak 16 kişi hakkında “taksirle ölüme neden olmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından dava açıldı. Yaklaşık 3 yıl süren yargılama aşamasından sonra geçen 26 Kasım günü görülen 17’nci celsede Aslı Nemutlu davası karara bağlandı.

4’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar 2.5’ar yıl, antrenörler Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan 1 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların bir kısmının cezası paraya çevrilirken bir kısmının ise hükmün açıklaması ertelendi. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti.

24 Mart 1994 yılında dünyaya gelen Aslı Nemutlu yaşasaydı bugün 22’nci yaşını kutlayacaktı. Kızlarının doğum gününü unutmayan Nemutlu ailesi Aslı’nın Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’ndaki heykelini papatya ve karanfillerle süsledi. Aslı’nın ailesi ve arkadaşları heykeli üzerine çiçekler bıraktı.

Papatyalardan yapılan tacı kızı Aslı Nemutlu’nun heykelinin baş kısmına konduran baba Ahmet Metin Nemutlu kırmızı karanfillerle yaptırdığı çelenk üzerine “Biz gençlere sahip çıkın” notunu ekledi. Anne Ayşe Elarman Nemutlu ise, sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı duygu dolu paylaşımında “24 Mart 1994 Perşembe…Sevgili kızım , 22 sene önce bugün bizleri aile olarak seçip, beni anne olarak onurlandırdığın için çok teşekkürler. Her zaman sevgimizle” diye yazdı.

Öte yandan genç kayakçının ölümünün ardından oluşturulan “Aslı Nemutlu Bursu” fonu ile öğrenci okutuluyor. “Aslı Nemutlu Genç Sporcular Derneği” ile geleceğin kayakçıları yetiştiriliyor.