Atabarı Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Türkiye’nin en önemli kayak merkezileri arasında yer alma yolunda ilerleyen Atabarı Kayak Merkezi kış sezonuna hazırlanıyor.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Valiliğince yaklaşık 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı’nda 2009 yılında yaptırılan Atabarı Kayak Merkezi’nde yeni sezon öncesinde yürütülen çalışmaları yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Doruk beraberindeki Artvin Milletvekili Erkan Balta, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ve il genel meclisinin bazı üyeleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

“Saklı cennet” olarak adlandırılan Artvin, tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, her daim karlı dağları, krater gölleri, zengin fauna ve florası, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında yer alan gölleriyle alternatif turizmde tercih edilen iller arasında yer alıyor.

Yaz ve alternatif turizmin yanı sıra kış turizminde de adından söz ettirebilmek için 2009’da yaptırılan, il merkezine 18 kilometre mesafedeki Atabarı Kayak Merkezi, ladin, köknar ve çam ağaçları arasında kaliteli kar yapısıyla konuklarını ağırlıyor.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, burada yaptığı açıklamada, Atabarı Kayak Merkezi’nin gerek kar kalitesi gerekse gerek doğasıyla Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Vali Doruk, Atabarı Kayak Merkezi’ni 2019-2020 kış sezonuna hazır hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Artvin’in her mevsim doğal güzellikleriyle adeta yeryüzü cennetini andırdığını belirten Doruk, “Yaz aylarında temiz havası ve doğasıyla çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan ilimiz kışın da kayak severlerin gözdesi haline geldi. Yeni kış sezonunda kayak severleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.” dedi.

Artvin Milletvekili Erkan Balta ise, Artvin’in önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Artvin’de turizm her yıl katlanarak büyümeye devam ettiğini belirten Milletvekili Balta, “İçinde barındırdığı eşsiz güzelliklerle turizmin her alanında önemli potansiyele sahip olan ilimizde merkezde bulunan Atabarı Kayak Tesisi ile de kış turizminde oldukça iddialı. Bizlerde bu kış kayak severlerin Artvin’i tercih etmesine yönelik bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlardan biriside kayak merkezine giden yolun iyileştirilerek daha konforlu bir hale getirilmesi oldu. Bu noktada yoğun çalışma gerçekleştirerek 8 km’lik güzergahı kısa sürede sıkıştırılmış beton sistemiyle kaplayan Artvin İl Özel İdaresine, Sayın Valimiz nezdinde teşekkür ediyor tüm Artvin’imize hayırlı olmasını diliyorum. Turizmden hak ettiği payı alan bir Artvin için durmadan çalışacağız.” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*