Atatürk Havalimanının İki Pisti Kullanılamaz Hale Getirildi!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Atatürk Havalimanı’nda yapımına başlanan pandemi hastanesinin inşaatı esnasında 2 pistin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Bunun maliyeti 2 milyar dolar. Üstelik bölgede hiçbir altyapı da yok” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de “Atatürk Havalimanı’nı sonsuza dek yok ettiler!” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı’ndaki hastane inşaatında çok sayıda iş makinesi, hafriyat kamyonu ve işçiyle emekler sürüyor. İnşaatta zemine beton dökülmesine başlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, havalimanında yapımına başlanan pandemi hastanesinin yerinin fazlaca yanlış seçildiğini belirterek, “AHL’de üç pist vardı. İkisi kuzey-güney diye malum 3 bin metre boyunda 45 metre genişliğinde, internasyonal standartlarda, biri de 2 bin 500 metre boyunda 60 metre kalınlığında pist. 2 uzun pistin de ‘başı kırıldı.’ Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi” dedi.

AMBULANS UÇAKLARININ HAVALANDIĞI STRATEJİK NOKTALARI YOK ETTİLER

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise şu detayları verdi: Yapılmakta olan hastane Atatürk Havalimanı’nın 2 pistini yok etti. Atatürk Havalimanı’nda terminal binaları, otoparklar, uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı ortalama bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı, ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır, hepsini yok ettiler.

ATATÜRK HAVALİMANI’NI SONSUZA DEK YOK ETTİLER

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de sosyal medya hesabından pistlerin kırılmasına büyük reaksiyon göstererek, “Atatürk Havalimanı’nı sonsuza dek yok ettiler!” dedi.

Zeybek ayrıca, “Hastaneye dönüştürülmeye uygun, altyapısı hazır terminal binaları, otoparklar,hangarlar ve hatta bir otel hazır dururken; 3 kilometre uzunlukta, bu Milletin 300 milyon doları ile mal edilmiş 2 stratejik pisti yerle bir ettiler” ifadelerini kullandı.

NEDEN ATATÜRK HAVALİMANI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Yıllarca havalimanı işletmeciliğinde üst seviye yetkili olarak çalışan bir vatandaş da “İnşaatın yerini görünce ağzım açıkta kaldı. İçim acıdı. En kötü yeri seçin dense daha kötüsünü seçemezlerdi. Etrafta bir sürü yer varken, CNR alanı varken niye burası idrak etmek mümkün değil!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan’da, Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanda tek katlı, 1000 odalı iki hastane yapılacağını açıklamıştı. Hastanelerin 45 günde tamamlanacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerin Covid-19 salgını sonrasında da hizmet verecek halde tasarlanacağını duyurmuştu. İlk olarak havalimanın karşısındaki bir arazide inşaata başlanmış, ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktadan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içerisine yapılması kararlaştırılmıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*