Avrupa Standartları CEN’ e Uygun Olympos Teleferik Teknik Açıdan Da Heyecan Verici

Avrupa standartları CEN’ e uygun olarak yapılmış teleferik teknolojisi ile hafif rüzgarlı bir yükseklikte size günlük rutinden uzak bir serüveni garanti eder. Olympos Teleferik 4350 metre hat uzunluğu ile dünyanın en uzun teleferiklerinden birisidir. Olympos Teleferik tüm dünyada teleferiklerin planlanması ve inşa edilmesi konusunda önder olan firma Doppelmayr/Garaventa Group tarafından çok titiz şartar altında inşa edilmiştir.

Bütün hat boyunca güvenlik
Teleferikler dünyanın en güvenli araçlarından sayılırlar. Bunu bir çok sayıdaki değişik güvenlik tertibatları sağlar.Hidrostatik yedek ve acil durumlarda kullanılabilenn mekanizmalar, acil durumlarda, örneğin elektrik kesilmesi durumunda, kabinlerin istasyonlara güvenli bir şekilde getirilmesini sağlarlar. Şayet teleferik hattı tamamen bloke olmuş ise , yolcuların kabinlerden tahliye edilmeleri gerekmektedir. Bu kabinlere monte edilmiş olan halat sarkaç tertibatı ile yapılanabilir.İyi hava şartlarında yolcuları sepetli helikopter ile tahliye etmek mümkündür.Şayet halatla sarkma için yerin mesafesi çok yüksek ise, 25 kişi kapasiteli bağımsız bir kurtarma hattı devreye girer.
Bizim teleferik, dönüşümlü harekette bulunan mekanizma, halatlar ve kabinlerden oluşan iki araçtır. Bu araçlar çekme halatı ile taşıma halatı üstünde hareket ettirilirler. Bu halatlar dağ istasyonunda sabit olarak monte edilmişlerdir, hatda ise direklerin üstünde raylardan geçmekte ve alt istasyonda ağırlıklar vasıtası ile gerilmektedirler.
Araçların taşımahalatları üstünde hareket eden mekanizmaları çekici halat ile birbirlerine bağlıdır. Alt istasyonda halat motor ile hareket ettirilir ve karşı istasyonda ise bir gerilim ağırlığı ile yüklenilir.

Kaynak : www.olymposteleferik.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*