Aydın Teleferiğe Kavuştu

Aydın Belediyesi tarafından Pınarbaşı ile Aytepe Mesire alanını birbirine bağlayacak olan ve 2 yıl önce temeli atılan Teleferik hattının açılışı Pınarbaşı Mesire alanında düzenlenen törenle dualar eşliğinde yapıldı. Teleferik hattının açılış töreninde pek çok Aydınlı tören alanında toplanarak teleferiğe binmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Teleferik hattının açılış törenine Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in yanı sıra DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreni öncesi yoğun kalabalığı seslenen Belediye Başkanı İlhami Ortekin Aydın için bir hayallerinin daha gerçekleştiğini belirterek “Bu tesisin ihale tarihi 4 Haziran 2007 tarihi. Hedefimiz 29 Ekim 2007 tarihinde bitirmekti. Ama 2 yıl proje anıtlar kurulunda bekledi. Bu asla seçim yatırımı değildir. İhalesi 2 yıl önce yapıldı, yani seçimlerden çok önce projeye başladık. Birtakım engeller, yaşaya yaşaya geldiğimiz engeller geç de olsa bizim bu hayalimizin, bizim bu önemli projemizin hayata geçmesine mani olamadı. Projenin sözleşme bedeli 2 Milyon 620 Bin TL. Teleferik hattının uzunluğu 563 metre, 5 adet 6’şar kişilik kabinlerle mesafeyi 5 dakika içinde kat edecek. Saatte 432 vatandaş teleferikle yolculuk yapabilecek. Sistemin tüm güvenliği bilgisayar ile takip edilecek” dedi.
Konuşmasında göreve geldiği takdirde teleferiği sökeceğini söyleyen MHP Aydın Belediye Başkan adayı Hüseyin Aksu’yu da eleştiren İlhami Ortekin “ Bu tesisleri yıkmaya çalışanların Belediye Başkanlığı yarışına çıktığını görüyorum. Ben Aydın’a bir taş koyanın kölesi olurum. Bir oy için lanet olsun, bunlar doğru değil. İşe bir bekçi alırken bile sağlık raporu alınıyor. Belediye Başkan adayları da sağlık raporu almalı. Ben teleferiği yıkarım diyen zihniyet sağlıklı olamaz” şeklinde konuştu.
Teleferik hattının açılış kurdelesini Başkan Ortekin, eşi Fevziye Ortekin ve DP Aydın İl Başkanı Engin Polat birlikte kestiler. Kurdele kesiminin ardından Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve eşi ilk jetonu otomatik cihaza atarak beraberindeki heyet ve basın mensupları ile birlikte Pınarbaşı Mesire alanından Aytepe Mesire alanına teleferikle ilk yolculuğu yaptı. Aydınlı vatandaşlar da teleferikten 1 ay süresince ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*