Aydında Teleferik Polemiği

Aydın Belediyesi tarafından Pınarbaşı-Aytepe arasındaki ulaşımı sağlayacak olan Teleferik ile ilgili polemikler bitmiyor. Daha önce diğer belediye başkan adayları tarafından ‘gereksiz ve israf’ olarak değerlendirilen teleferik projesi yeni bir tartışma daha doğurdu. İşi yapan STM Sistem Teleferik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağlar Yılmaz, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Aydın Belediyesi’nin kasıtlı olarak 1 milyon 100 bin TL tutarındaki alacaklarını ödemediği için zor durumda olduklarını belirterek, şu anda teleferiği çalıştıran kişilerin de ehliyetsiz olduğunu iddia etti.
Olayın tamamen bir seçim önü provokasyonu olduğunu iddia eden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ise “Basın aracılığı ile alacak istenmez. Eğer teleferiği çalıştıran kişiler ehliyetsiz ise bunları yetiştirmek de firmanın görevidir. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Alacakları var ise kanuni yollardan tahsil ederler” dedi.
Aydın Belediyesi’nden alacaklarını tahsil edemediklerinden dolayı şirket olarak zor durumda olduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağlar Yılmaz “STM sistem Teleferik, Türkiye’nin tek yerli teleferik üretici konumundadır. İzmir yerleşkeli firmamızda şuan itibariyle yaklaşık 120 kişi çalışmaktadır. Yaşanan ekonomik sıkıntılarda bir İzmirli kobi olarak ayakta durmaya çalışan firmamız Aydın Belediyesi tarafından kasıtlı olarak sabote edilmiş ve maddi ve manevi olarak çok büyük sıkıntılara sokulmuştur. Bu tarih itibariyle Aydın Belediyesi firmamızın hak ettiği tam 1 milyon 100 bin TL’lik hak edişlerini ödememektedir. İyi niyetli olarak defalarca yaptığımız görüşme çabaları dahi sonuçsuz kalmış firmamız mağdur edilmiştir. Buna rağmen firmamız aldığı işi sözleşmeye uygun teslim etmiş, ayrıca Çek Cumhuriyeti’nden bağımsız bir kuruluş tarafından tesisi uluslararası standartlara uygunluğunu tescil ettirmiştir” dedi.
“TELEFERİĞİ KULLANAN PERSONELİN EHLİYETİ YETERSİZ”
Açıklamasında teleferiği kullanmak için kendi firmalarından kurs alan personelin yetersiz olmasına rağmen teleferiği kullanmaya devam ettiğini kaydeden Çağlar Yılmaz “Yalnız firmamızın sözleşme gereği eğitime tabi tuttuğu personeller kısman yeterli görülmüş ve bu ilgili personele ve idareye bildirilmiştir. Bu tarz elektro-mekanik tesisler yetkili ve yeterliliği olan kişiler tarafından kullanılmalıdır. Bu yeterliliğe sahip olmayan kişiler tarafından kullanılan ve belediye tarafından işletilen Aydın Teleferik Tesisi bu sebeple yeterlilik almış personel göreve başlayana kadar işletilmemelidir. Aksi durumdan tesisi çalıştırmaya yetkisi olmayan personel can ve mal kaybına sebebiyet verebilir. Ayrıca yaptığımız tespitler sonucunda teleferik tesisi çalıştırma ve bakım talimatına uygun kullanılmamaktadır. Bununla ilgili firmamız yasal tespitleri yaptırmak için bu hafta içinde hukuksal yollara başvuracaktır. Aydın Belediyesinde hak ettiğimiz ama tahsil edemediğimiz 1 milyon, 100 bin TL yüzünden firmamız işçisine maaş ödemekte zorlanır iken Sayın Başkan kendi şovunu yapmakta ve ehliyeti olmayan şoförlere araç teslim etmektedir” ifadelerine yer verdi.
“ŞARTLARI YERİNE GETİRSİNLER PARALARINI ALSINLAR”.
İddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirterek ilgili firma temsilcilerini provokatörlükle suçlayan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ise “teleferiği 9 gün önce teslim aldım. Kesin kabule gitmeden parayı ödemem. Borç-alacak meselesi resmi yollarla çözülür. Basın aracılığı ile para istenmez. Kaldı ki biz ihale tutarının yüzde 70’ini ödedik. Teleferiği kullanan elemanlar da kısmen yeterli ise sözleşme gereği yine bu personeli eğitmek firmanın işi. Bu konu alacak meselesi değil, seçim arefesinde bir provokasyondur. Seçim çalışması yapılan bir ortamda para istenmez” dedi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*