Babadağ Teleferik Yerli ve Yabancı Turistlerden Yoğun İlgi Görüyor

babadag teleferik yerli ve yabanci turistlerden yogun ilgi goruyor
babadag teleferik yerli ve yabanci turistlerden yogun ilgi goruyor

Dünya’nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ’da ‘Babadağ Teleferik’ projesi halka hizmet vermeye devam ediyor. Fethiye halkının ve yurt dışından gelen yabancı misafirlere ev sahipliği yapan Babadağ Teleferik yoğun talep gördü. Teleferik fiyatları hakkında detaylı bilgi veren Kırtur Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak da vatandaşların fiyatlardan memnun olduğunu belirtti.

KOÇAK, “ANA İSTASYONDAN BAŞLAYIP, ANA İSTASYONA DÖNENE KADAR TEK BİLET”

Teleferiğin ana istasyondan başlayıp zirveden tekrar ana istasyona sadece tek biletle dönüldüğünü belirten Kırtur Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, “Babadağ teleferik bir ay önce açıldı. 6 tane yamaç paraşütü kalkış pistimiz, 4 tane restoranımız, bir teleferik, iki tane telesiyej hattınız var. Sanırım çeşitli söylemler var halk arasında onların doğru yanlış olduğunu bilmiyorum o yüzden düzeltmek adına fiyatları şu şekilde anlatabilirim. Bizim ana istasyonumuz var ama istasyonumuzun yeri Ölüdeniz Fethiye yolu arasında Ölüdeniz’e inerken sol tarafta. Ana istasyondan başlayıp tekrar ana istasyona dönmek üzere yani yukarı çıkıp tekrar bir gişeden bilet alma söz konusu değil. Tam biletimiz 80 TL, öğrenci 60 TL, her tür yamaç paraşütü pilotu 30 TL, şehit ve gazi yakınlarına ise ücretsiz şekilde hizmet veriyoruz. Yaklaşık 4 istasyonumuz olmasına rağmen herhangi bir şekilde alınan bilet ana istasyonumuz dan başlayıp zirveye kadar çıkıp tekrar ana istasyona inene kadar geçerlidir” dedi.

DUYUMLARA KULAK ASMAYIN

Teleferik ücretleri ile söylemlere vatandaşların kulak asmamasını vurgulayan, Koçak, “Bazı şeyler duyuyorum yukarı çıktığınız zaman tekrar bilet almak gerekiyormuş inmek için böyle bir şey söz konusu değil. Turnikeleri mi zaten akıllı sistemle çalışıyor bir bilet ana istasyondan başlayıp tekrar ana istasyon dönene kadar geçerlidir” şeklinde konuştu.

BABADAĞ TELEFERİK ÖZEL BİR PROJE

Babadağ Teleferik projesinin özel bir proje olduğunu da dile getiren Kırtur Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, “Babadağ teleferik çok özel bir proje bunu Fethiye’de yaşayan vatandaşların anlaması çok daha kolay akşam eğer evinin penceresinden balkonundan Babadağ doğru bakarsa zaten burada yanan ışıkları görecektir. Zamanla bizim bu kabinlerimizin gece Işıklı geçişlerini de görecekler. Belki özel günlerde farklı renklerde ışıklar olacak. Buna da gelen tepkilerden bir tanesi Fethiye’nin 30 yıllık bir hayali gerçekleşti. Bunun için de Kırtura teşekkür ediyorlar. Fiyat konusunda özellikle yurt dışından gelen yabancı misafirlerimiz çok memnun. Evrensel standartlar için ucuz. Türkiye içinde normal bir fiyat hatta ucuz olduğunu da iddia edebilirim. Bu hatta yaklaşık 5 kilometre mesafeye sizi 226 metreden 1900 metreye çıkaran bir sisteme ödediğiniz bu rakam çok makul bir rakam. Halkın bizi sahiplendiğini ve her geçen gün ziyaretçi sayımızın arttığını görüyorum. Bu bizi çok mutlu ediyor. Sezonun daha ortasına gelmedik ona rağmen beklentilerinizin üzerinde. Sezonun ortasında ve daha sonrasında daha güzel olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gercekfethiye

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*