Bakan Turhan: ’14 Ülke İle Havayolu Bağlantısı Kesildi’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlere ilişkin, “Özellikle doğu komşumuz İran ile olan demir ve karayolu ulaşımını kesmiş bulunuyoruz. Sofya demiryolu hizmetimizi de durdurduk. Bunların tek amacı insanımızın sağlığını ve ülkemizi korumak.”dedi.

Bakan Turhan, Ayvacık ve Tekkeköy ilçelerinde yürütülen karayolu çalışmaları ile Yeşilyurt Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Samsun Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Turhan, dünyayı sarsan yeni tip koronavirüsün bir sağlık problemi olduğuna işaret etti.

Bütün dünyanın bununla ilgili teyakkuz halinde olduğuna dikkati çeken Turhan, Türkiye’de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri, Sağlık Bakanlığının kararları doğrultusunda gerek yurtiçi gerekse yurtdışı ulaştırma hizmetleri konusunda bir dizi tedbir alma zorunluluğu oluştuğunu anlattı.

Bu kapsamda 14 ülke ile havayolu bağlantısının kesildiğinin altını çizen Turhan “Özellikle doğu komşumuz İran ile olan demir ve karayolu ulaşımını kesmiş bulunuyoruz. Sofya demiryolu hizmetimizi de durdurduk. Bunların tek amacı insanımızın sağlığını ve ülkemizi korumak. Sağlık Bilim Kurulumuzun ve Sağlık Bakanlığımızın kararları doğrultusunda bu süreler kısaltılıp uzatılabilecek.” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*