Bakan Turhan Badal Tüneli ve Kırkdilim Tünelinde İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyet, çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunmak ve devam eden projeleri yerinde incelemek üzere Samsun, Çorum ve Amasya’yı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak Samsun’un Ladik ve Havza ilçelerinde sürdürülen karayolu yapım çalışmalarını inceleyen Bakan Turhan, Havza ile Vezirköprü ilçeleri arasındaki bölünmüş yol çalışmalarının sonuna gelindiğini belirtirken; “Havza’dan başlayıp Gerede’de biten bu koridor İsmetpaşa, Karabük, Kastamonu, Taşköprü ile Sinop’un Boyabat, Durağan ilçelerini ve Samsun Vezirköprü’yü kapsıyor. Durağan’a kadar batı istikameti yapıldı. Şimdi de Havza ile Vezirköprü arasındaki çalışmaları başlatacağız. Ardından proje çalışmaları devam eden Vezirköprü ile Durağan arasındaki kesimi de proje çalışmaları bittikten sonra bölünmüş yol olarak hizmete alacağız.” dedi.

Çorum’a hareket eden Bakan Turhan, Osmancık – Merzifon Yolu Badal Tüneli ve Kırkdilim tünel şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında yer alan Çorum-Osmancık kara yolunda yaklaşık 570 milyon liralık yatırımla inşa edilen Kırkdilim tünelleri ile 60 km’lik bölünmüş yolun gelecek yıl tamamlanarak trafiğe açılacağını dile getiren Turhan, ayrıca Çorum’da trafiğin yoğunlaştığı bazı noktalarda köprülü kavşaklar yapılacağını söyledi.

Amasya il sınırlarında bulunan, Osmancık-Merzifon Karayolu üzerinde yapımı süren ve her biri 844 metre uzunluğundaki 2 tüpten oluşan Badal Tüneli’nden araçla geçiş yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, tamamlandığında trafik kazalarının sıkça yaşandığı Badallar mevkiinde ulaşım güvenliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlayacak tünelde bir süre önce tamamlanan kazı çalışmalarının ardından süren imalat faaliyetlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Turhan, beraberindeki heyet, vali, belediye başkanları, diğer kamu kuruluşları ve yetkililerin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısını yaptı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*