Bakan Turhan TÜVASAŞ Hakkında Son Noktayı Koydu ’Özelleşmeyecek’

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesine bağlı diğer 2 firma ile birleşerek TÜRASAŞ bünyesine geçen TÜVASAŞ hakkında  sürekli olarak ortaya atılan iddialara Bakan Turhan son noktayı koydu. Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı M. Nurullah Albayak tarafından ziyaret edilen Bakan Cahit Turhan “TÜVASAŞ özelleşmeyecek, aksine daha da büyüyecek” dedi.

Devlet Demiryolları İşletmesi’nin bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayi (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi (TÜDEMSAŞ)’ın birleştirilmesiyle Türkiye Raylı Sitem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) kurulmuştu.

Bu birleşmenin ardından “Çok yakında başkasına satılır”, “TÜRASAŞ özelleşecek” gibi onlarca yorum yapıldı.

Son zamanlarda yapılan spekülasyonlar üzerine Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı M.Nurullah Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Ağırlıklı olarak TÜVASAŞ ve Milli Tren Projesi’nin konuşulduğu toplantıda Bakan Turhan: “TÜVASAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili bir planımız yok, daha çok güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı M.Nurullah Albayrak, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; “Türk Ulaşım-Sen olarak yaklaşık 2 yıldır bu 3 güzide bağlı ortaklığın birleştirilmemesi için mücadele ettik. Afişler, bildiriler hazırlayarak bu konudaki tavrımızı net olarak belirttik. Bu kuruluşlarımızın yıllardır faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü, genel müdürlük vasıflarının kaldırılmasının bu kuruluşlarımızın küçülmesine, işlevini kaybetmesine ve iş hacminin azalmasına neden olacağı endişesini taşıdık.

Faaliyet gösterdikleri iller için büyük önem taşıyan bu kuruluşlarımızın tek çatı altına toplanmasının, bu illere yapılacak olan yatırımların düşmesine, geçimini burası sayesinde sağlayan çalışanlar başta olmak üzere ekonomisine, dolayısıyla bu illerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza olumsuz yönde etkiyeceğini, işsizliğin artmasına sebep olacağı düşüncesini taşıdık.

Tüm bunların yanında konuyu Sivas Milletvekili Sayın Ahmet Özyürek ile istişare ederek TBMM’de gündeme getirdik. Sayın Milletvekili de konuya sahip çıkıp, duyarlılık göstererek TBMM çatısı altında 3-4 defa bağlı ortaklıkların tek çatı altında birleştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yapmıştır. Ayrıca Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın Önder Kahveci Bey de Sakarya’ya gelerek TÜVASAŞ’ta ziyaretler gerçekleşirmiş ve fabrikanın statüsünün bu şekilde devam etmesi yönünde de basın açıklaması düzenlemiştir.

Bundan sonraki süreç ise sendikamız tarafından yakından takip edilmeye devam edecek, bu kurumlarımızın geliştirilerek, iş hacimlerinin ve istihdamın artırılması için mücadele edilecektir.

Siyasiler elbette ki bir takım kararlar alabilir. Biz de Türk Ulaşım-Sen olarak çalışanların haklarının takibini önce devlet ve millet diyerek yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın!

Bu kurumlarımızda görev yapan çalışanların mağdur olmaması için gerekirse taşın altına gövdemizi koyacağız!

Bundan sonraki süreçte Sakarya’daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, TÜVASAŞ’a sahip çıkmaya davet ediyorum!. Bu kapsamdaSayın Bakanla konuşarak görüş alış-verişinde bulunduk. Bize TÜVASAŞ’ın ve TÜRASAŞ’ın özelleşmeyeceğinin sözünü verdi. Aksine daha da gelişeceğini söyledi” dedi…(Hakan Turhan/Medyabar)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*