Balçova Teleferik Tesisleri Açılışa Gün Sayıyor

Balçova Teleferik Tesisleri Açılışa Gün Sayıyor :İzmir’de Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemlerin tamamlanması bekleniyor.İzmir’de tamamlandığında saatte 1200 yolcu taşıyacak Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemleri de tamamlamak üzere.

Son incelemelerin tamamlanmasının ardından hizmete başlayacak olan teleferikte kabinler renk renk olacak. Yolculuk ise sadece 2 dakika 42 saniye sürecek.
SON İŞLEMLERİN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu sonrasında hizmete kapatılan Balçova Teleferiği’ni baştan sona yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tesisi hizmete açmak için son işlemlerin tamamlanmasını bekliyor.

TESTLER DEVAM EDİYOR

İzmir’e yeniden kazandırılan modern tesisin gökkuşağı renklerindeki kabinlerden oluşacağı belirtildi. Ayrıca kabinler yüklü ve yüksüz olarak test edildi ve test sürüşleri sonucunda olumsuz bir duruma rastlanılmadı. Olumlu sonuçlanan testlerin ardından uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşları ile makine ve elektrik mühendisleri odalarının inceleme ve denetimleri devam ediyor.

AB standartlarına uygun olarak yeniden tasarlanan ve saatte 1200 yolcu taşıyacak. 12 milyon liraya mal olan Balçova Teleferik Tesisleri, çok daha güvenli ve daha modern bir şekilde dizayn edildi. Her biri gökkuşağının bir renginde olacak şekilde tasarlanan kabinler 20 adet 8’er kişilik olacak.