Başakşehir Şehir Hastanesi İçin İETT 2 Yeni Hat Açıyor

Acil servisi devreye giren Başakşehir Şehir Hastanesi için İETT 2 yeni hat açıyor. Ayrıca hastane yakınlarındaki durağa giden 8 ayrı hat da çalışmaya devam edecek. İlerleyen aşamada hastanenin yeni üniteleri devreye girdiğinde hat sayısı artırılacak.

 

Kovid-19 salgını nedeniyle yapımına hız verilen Başakşehir Şehir Hastanesi’nin acil servisi bugün itibarıyla devreye girdi. Acil servis olduğu için hasta giriş ve çıkışlarını çoğunlukla ambulansla yapılacağı değerlendirilen hastane için İETT 2 yeni hat açtı.

HAT KODUHAT ADIARAÇ SAYISISEFER SIKLIĞI
SH-1BAŞAKŞEHİR METROKENT – ŞEHİR HASTANESİ310
SH-2OLİMPİYATKÖY METRO – ŞEHİR HASTANESİ310

SH-1 hattı, Başakşehir Metrokent ile Şehir Hastanesi arasında, 3 araçla 10 dakikada bir sefer yapacak. Aynı şekilde, SH-2 koduyla açılan Olimpiyatköy Metro ile Şehir Hastanesi arasında sefer yapacak yeni hatta da 3 araçla 10 dakikada bir sefer yapılacak. Her iki hattaki seferler sabah saat 06.00’da başlayacak ve saat 21.00’e kadar devam edecek. Gün içinde yolcu talebinin olmadığı durumlarda bazı seferlerin iptali söz konusu olacak.

Yarın açılacak Şehir Hastanesi’ne çok yakın mesafede İETT’nin ayrıca 8 farklı hattı da faaliyetine devam edecek.

HAT KODUHAT ADIARAÇ SAYISI
78EFENERTEPE/BAŞAKŞEHİR – KAYABAŞI7
78FBAŞAKŞEHİR – FENERTEPE – METROKENT9
79BKAYAŞEHİR – BAKIRKÖY11
79EKAYABAŞI KİPTAŞ/KAYAŞEHİR – EMİNÖNÜ9
79TKAYABAŞI KİPTAŞ – TAKSİM6
146BAFENERTEPE/BAŞAKŞEHİR – AVCILAR2
146FFENERTEPE/BAŞAKŞEHİR – BAHÇEŞEHİR2
MK22TAŞOLUK PERONLAR/FENERTEPE – B. METROKENT5

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin farklı bölümlerinin devreye girmesi halinde İETT ihtiyacı değerlendirerek hemen yeni hatları hizmete koyacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*