Başarılı Öğrenciler Uçhisar’dan Erciyes’e Gelerek Kayak Eğitimi Alıyor

Başarılı Öğrenciler Uçhisar’dan Erciyes’e Gelerek Kayak Eğitimi Alıyor :Uçhisar Belediyesi, başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla hafta sonlarında Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne göndererek burada kayak eğitimi almalarını sağlıyor.

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesindeki çeşitli okullarda eğitim gören başarılı öğrenciler, belediye tarafından kayak eğitimi ile ödüllendiriliyor. Proje çerçevesinde 6. Sınıf öğrenişi 15 çocuk Cumartesi günleri Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne götürülüyor. Burada kayak eğitimi alan çocuklar gönüllerince eğlenme imkanı bulurken tüm masrafları da Uçhisar Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Kayak sporuna karşı ilgi uyandırmak, bu sporu sevdirmek, öğrencilere sağlıklı yaşam davranışı kazandırmak ve başarıyı teşvik etmek amacıyla böyle bir proje başlattıklarını belirten Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Kültür kayağı konseptiyle başlanan proje kapsamında Kayseri Erciyes ile sürdürdüğümüz birlikteliği halkımıza da yaymak ve anlatmak, çocuklarımıza kayak sporunu sevdirmek ve benimsetmek için bu programı düzenledik. Spor yapan gençler, hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi bir gelişim gösterirler. Özgüvenleri yüksek, okul hayatlarında daha başarılı birer birey olurlar. Belediye olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri kasabamızda yaymak ve geliştirmek amacıyla başlattığımız kayak eğitimine ilerleyen günlerde belediyemizin sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle devam etmeyi planlıyoruz. Kasaba genelinde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik birçok aktivite planlıyoruz. Bahar ve yaz dönemlerinde hatta yıl boyu devam edecek etkinliklerle çocuklarımız ve gençlerimiz, hem sosyalleşecek hem de kötü alışkanlıklara yönelmekten kurtulacaklar. Sorumluluk sahibi, hoşgörülü, çevresine saygılı, gelişime açık, liderlik vasfı olan gelecek nesiller için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeyi hedeflediğimiz aktivitelerimizle bunu sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.