Başbakan Erdoğan’ın Baba Ocağı Güneysu’nun Handüzü Yaylası’na Teleferik Yapılması Planlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu’da, doğa turizmin de önemli bir yer alabilmek için çalışmalar hızlandırıldı.

Geçtiğimiz aylarda Güneysu’nun Kıbledağı mevkiinde başlatılan Kent Ormanı çalışmaları devam ederken, şimdi de Handüzü Yaylası’nda yapılması planlanan tabiat ormanı ve teleferik projesinin hazırlıkları başlatıldı. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Milli Parklar Bölge Şube Müdürü Ayşenur Yaşar Şavşatlı, Rize İl Şube Müdürü Cüneyt Aloğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 12 Bölge Müdürlüğü Mühendislerinden Ramazan Çayıroğlu Kıbledağı Kent Ormanında ve Handüzü Yaylası’nda incelemelerde bulundu.

Bu bölgede yapısal olarak çok güzel ve bozulmamış bir doğal ortamın olduğunu belirten, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut “Kıbledağı’ndan, Handüzü Yaylası’na ulaşımın teleferik yolu ile yapılabileceğini kanısına vardık. Handüzü Yaylası’nda yaptığımız incelemelerden sonra doğal yaşam alanı itibari ile buranın “Tabiat Parkı” yapımına uygun olduğunu tespit ettik” dedi.

Güneysu’nun özellikle turistik açıdan son dönemde büyük bir gelişme kat ettiğini ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder “Kıbledağı’nda yakın zamanda yapımına başlanılan Kent Ormanı’nın sadece Rize’den değil tüm ülke genelinden ziyaretçi çekti. Ortak kanaatimiz odur ki, Güneysu merkezden Kıbledağı Kent Ormanımıza, oradan da Handüzü Yaylası’na yapılması planladığımız Tabiat Parkı ile Rize eşsiz bir doğal ortama sahip olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.haberfx.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*