Başkan Arslan Yozgat Teleferik Projesini Anlattı

Başkan Arslan Yozgat Teleferik Projesini Anlattı :Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Danışma Kurulu’nda projelerini anlattığı konuşmasının ardından gündeme taşınan teleferik projesinin akıbeti hakkında kamuoyunu aydınlattı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ak Parti Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada 2016 yılında hayata geçecek projeler hakkında bilgi verirken, Yozgat için çok önemli olan teleferik projesini atladı. Bunun üzerine, “Sayın Belediye Başkanı, 13585 numaralı ihaleyi niçin es geçtin açıkla!?” başlıklı yazısında konuyu gündeme alan Gazete Sahibi İnan Soyer’e cevap veren Başkan Arslan, “Benim çok önemsediğim bir projedir. Geçen hafta İl danışma meclisi toplantısında gerçekleştirmek istediğimiz projeleri anlatırken ezberden konuştum. Çünkü elimde hiçbir kağıt olmuyor. Birçok şeyi sayarken orada atladık. Tekrar dönmekte uygun olmadı. Ama teleferik projesinden vazgeçmiş değilim” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Danışma Kurulu’nda projelerini anlattığı konuşmasının ardından gündeme Gazetemiz Sahibi İnan Soyer tarafından taşınan teleferik projesinin akıbeti hakkında kamuoyunu aydınlattı.

PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Yozgat Belediye Başkanı Arslan, bu projeyi kesinlikle çok önemsediğini söyledi. Yozgat insanının yıllardır böyle bir beklentisi olduğuna dikkat çeken Arslan, Yozgat’ın şehir görüntüsü ve şehir kimliği açısından bu projeyi önemsiyorum. Olması gereken, mutlaka gerçekleşmesi gereken projelerden birisidir. Bu noktada fizibilite ihalesi açtık. Burada yapmak istediğimiz şey, nereye yapılırsa, nereden nereye olması gerekin bununla ilgili bir fizibilite raporu hazırlanacak. Bizde ona göre yol haritasına göre hareket edeceğiz. Bu noktada benim çok önemsediğim bir projedir” dedi.

DANIŞMADA EZBERDEN KONUŞTUM

Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında gerçekleştirecekleri projeleri anlatırken, ezberden konuştuğunu, teleferik projesinin yanı sıra diğer bazı önemli projeleri de atladığını ve geri dönmenin uygun olmadığını belirten Arslan, şu bilgileri verdi: “Toplantılarda elimde hiçbir kağıt olmuyor. Birçok şeyi sayarken orada atladı. Tekrar dönmekte uygun olmadı. Ama teleferik projesinden vazgeçmiş değilim. Mutlaka onu gerçekleştirmek istiyorum. Ama önümüzü görmek istiyorum. Fizibilite raporu merkezden Çamlık mı, merkezden Nohutlu mu daha iyi olur, İkisi birden mi olur? Ne maliyet çıkarsa bütün bunları görmemiz lazım. Bu noktada belediyenin öz kaynaklarından da bunu yapmayı düşünebiliriz. Çünkü ucuz bir proje değil ama bizim başladığımız projelerde ufak projeler değil. Otopark projesine başlıyoruz 9-10 milyonluk bir proje. Hal binasına başlıyoruz 9-10 milyon liralık bir proje. İşgem parkı 7 milyonluk bir proje, kent parkın oradaki iş merkezi dükkanlar 1,5 milyonluk bir proje. Büyük Sinemayı yaptık. 50 milyonluk bir projeyi hedeflerken birde tabi Menekşe evlerinin oradaki başlı başına çok büyük bir proje olacak. Bu noktada teleferik içinde mecbur kalırsak kendi imkanlarımızla yaparız. Belediyenin öz kaynakları ile de yaparız. Ama öncelikle yol haritamızı görmemiz lazım. Bu da fizibilite ihalesi ile gerçekleşmiş olacak.”