Başkan Çelikten Manisaya teleferik müjdesi

Başkan Çelikten Manisaya teleferik müjdesi :Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, teleferikle ilgili müjdeli haberi Mart ayı meclis toplantısında verdi. Manisa’nın 40 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Başkan Çelik, “Teleferikle ilgili hayali inşallah biz gerçekleştireceğiz. Bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonucunda birkaç ay içerisinde, 2 otel ve teleferiğin yap-işlet-devret şekliyle yapılmasıyla ilgili ihaleye çıkılacak” dedi.
Şehzadeler Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda 27 Gündem maddesi görüşüldü. Başkan Çelik toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Şubat ayında yapılan çalışmaları değerlendirerek Manisalılara müjdeli haberler verdi. Teleferik hayalinin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Başkan Çelik, ”Daha fazla yatırım ve hizmet alabilmek için belediyelerimizin bakanlıklardaki projelerini yakından takip ediyoruz. Bu anlamda yoğun olarak takip ettiğimiz konu Manisa’nın 40 yıllık hayalidir. Bilindiği gibi Manisa’da 40 yıllık bir teleferik hayali vardır. Bu konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’yla defalarca görüşmeler yaptık. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum. Sürekli bizimle birlikte hareket ediyor ve inanıyorum ki inşallah 40 yıllık hayal gerçeğe dönüşecek. Ciddi bir aşama katettik. Şuanda ihale hazırlıkları yapılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 2 otel ve teleferiğin yap-işlet-devret şekliyle yapılmasıyla ilgili ihaleye çıkılacak. Yatırımcıların olduğunu da biliyoruz ve inşallah bu müjdeyi vermek bize nasip olacak. Her şey olumlu gidiyor. Şehrimizin turizmine, markalaşmasına büyük katkı sağlayacak bir konudur. Birkaç ay içerisinde bu müjdeli haberi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. Aylık değerlendirmenin ardından gündemin belirlenmesinden sonra gelen önergeler okundu.
SPİL DAĞI MİLLİ PARK İÇİN BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
CHP belediye meclis üyeleri verdikleri önerge ile Cemevlerinin bulunduğu binaların dini tesis olarak belirtilmesini, ihtiyaçlar için de kamusal katkıda bulunulmasını istedi.
Ak Parti, MHP ve CHP’li belediye meclis üyeleri ise ortak bir önerge vererek, Çobanisa’da belediye tarafından yapılmakta olan parka Özgecan Aslan isminin verilmesi önerisinde bulundu. Daha sonra gündem maddelerine geçildi.
Spil Dağı Milli Park sınırları içerisinde yer alan Atalanı mevkiindeki kapı girişi, günübirlik kullanım alanı ve kır evleri işletmeciliği ihalesi için oybirliği ile Başkan Çelik’e yetki verildi. Karayenice Mahallesi’nde kanalizasyon tesisine bağlı foseptik tesisin yapılabilmesi amacıyla 1447 parselde kayıtlı bin 311 metrekarelik arazi vasıflı taşınmazın bedelsiz olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne devredilmesiyle ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Çelik, hizmetin olduğu yerde, gerektiğinde belediyeye ait arazilerin de MASKİ’ye verilebildiğine dikkat çekti. Bu maddenin ardından belediye bütçesinin yüzde 10’unu geçen oranda borçlanma konusunda belediye başkanına oybirliğiyle yetki verildi.
GÖLMARMARA KARDEŞ ŞEHİR OLDU
Gölmarmara Belediyesi’nin Şehzadeler Belediyesi ile kardeş belediye olmasıyla ilgili teklifi meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Başkan Çelik, “İlk kardeş şehrimiz Gölmarmara Belediyemiz oldu. Bizimle kardeş olmak isteyen herkese kapımız açık. İki belediyemiz ve halkımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
YENİKÖY’DE cemevi YAPILACAK
Gündem maddelerinin ardından meclis gündemine alınan önergeler oylamaya sunuldu. CHP belediye meclis üyelerinin Cemevi ile ilgili talebi idari komisyona havale edildi. Başkan Çelik, “Yeniköy’deki eski düğün salonunun projeleri hazırlanıyor, yakında ihaleye çıkacağız. Burayı Şehzadeler Belediyesi olarak Cemevi yapıyoruz. Öncesinde kendileriyle görüştük. Bektaşi kardeşlerimiz Cemevi’ni bir kültür merkezi olarak kullanacaklar. Burada yasal olarak ne yapılabileceği de idari komisyonda görüşülsün” dedi.
ÖZGENCAN ASLAN İSMİ ŞEHZADELER’DE YAŞAYACAK
Meclis gündemine alınan diğer bir önerge ise Çobanisa’daki parka Özgecan Aslan isminin verilmesiyle ilgiliydi. Kadına yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirten, “Kadınlara yönelik şiddet kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bu bağlamda da gerek Manisa’da gerekse de Türkiye’de bir kamuoyu oluştu. Yürekler dağlandı. İnsanlar yaşadıkları acıyı istifade etmekte kelime bulamaz bir noktaya geldiler. Bu bağlamda biz de bir duyarlılığımızı gösterelim istiyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak kadına yönelik her türlü şiddetin bir daha yaşanmaması temennisiyle Aşağı Çobanisa’da yeni yaptığımız ve bitmek üzere olan yürüyüş parkurlarının da olduğu güzel bir parkımıza Özgecan Aslan kızımızın ismini vermeyi ortak bir kararla meclis gündemimize getirdik. Bunun fotoğraflarını da dosya halinde ailesine sunacağız” dedi.
İlgili madde meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Nisan ayı meclis toplantısının 2 Nisan 2014 Perşembe günü saat 18.00’de yapılmasına karar verildi.