Başkan Dinç, Ilgaz kayak merkezi yeteri kadar tanıtılmıyor

Başkan Dinç, Ilgaz kayak merkezi yeteri kadar tanıtılmıyor :Yurdumuzun önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’nın, kayak merkezinden çok doğal güzelliği ile ön plana çıktığı belirtildi. Gökyüzüne uzanan göknar çam ormanlarına sahip Ilgaz Dağı’nın bu zenginliği bölgeye gelenlerin de dikkatini çekerken, bazı kayak merkezlerinde olmayan bu güzelliğin korunmasının bölge turizmi açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, doğa harikası olarak nitelendirdiği Ilgaz Kayak Merkezi’nin yeterince tanıtılmadığına dikkat çekti.

Kış mevsiminin başlaması ile birlikte faaliyete geçen kayak merkezi ve oteller, tatilcileri ağırlamaya başladı. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ilgaz Dağı’nın Çankırı bölgesinde kalan Doruk Otel’de Belediye teknik personeli ile hafta sonu çalışması yaptı. Doğa harikası ve kayak merkezi Ilgaz’a her fırsatta geldiğini belirnten Başkan Dinç, tanıtım eksikliğine dikkat çekti, şunları söyledi:

“Ilgaz Dağı’nı cenab-ı Allahın ülkemize büyük bir lütfu olarak görüyoruz. Güzel bir kar, güzel bir hava, müthiş bir dağ, orman. Tabii ki Ilgaz Dağı’ndan arzu edildiği şekilde yararlanılmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Allah’ın bu büyük lütfundan çok daha fazla faydalanmamız lazım. Çok daha fazla turistin Ilgazımız’a bu güzellikleri görmek için gelmesi lazım. Tabii burada tanıtım eksikliğinin olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Çünkü bu güzellik, bu kar kalitesi, dağda güneşin sıcak bir şekilde ısıttığı başka bir ortam var mı? Ilgazımız’da bu güzellik var. Şu anda kar üzerindeyiz, ama güneş te sıcacık, içimizi ısıtıyor. Bu güzelliklerden ben bütün insanların faydalanmasını arzu ediyorum. Herkesi güzel Ilgazımıza bu güzelliklerle buluşmaya bekliyoruz, herkesi davet ediyorum.”