Başkan Kocaoğlu: Balçova Teleferik yılan hikayesine döndü

Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kamu İhale Kurumu (KİK) yetkilileriyle görüştüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KİK’te ihalelerle ilgili süreçleri anlattıklarını söyledi. Kocaoğlu, Balçova Teleferik ihalesi için alınan mahkeme kararına göre işlem yapılması gerekiyor. Teleferik, yılan hikayesine döndü.” dedi.

Görüşmeler hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu, Balçova Teleferik Tesisleri’nin yenilenmesine ilişkin ihaleyle ilgili KİK’ten mahkeme kararının uygulanması için yazı beklediklerini belirtti. Yazının bir an önce gönderilmesi konusunda KİK yetkililerinden talepte bulunduğunu aktaran Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi Teleferik tesislerinin yenilenmesi işi yılan hikayesine döndü. Ankara 14. İdare Mahkemesi, KİK’in ihaleyi iptal eden kararını iptal etti. İhaleyi alan STM firmasını sözleşme imzalamaya çağırabilmemiz için bir an evvel KİK tarafından yazı yazılıp bize gönderilmesi gerekiyor. Zaten KİK’in de bizim de yapabileceğimiz başka bir şey yok.” şeklinde konuştu. Kocaoğlu, KİK’te yaptığı görüşmenin süreci hızlandırma açısından yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, “Görüşme sırasında Millî Emlak Genel Müdürümüz de oradaydı. Yıllardır biriken tahsisle ilgili dosyalar vardı. Onları tekrar arz ederek kendisinin gayretleriyle bekleyen tahsislerin bir an önce yapılmasını talep ettim.” dedi. Başkan Kocaoğlu, İnciraltı konusunu masaya yatırdıkları Bakan Bayraktar’a ise Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de anlattığını belirterek, “Sayın Bakan, Ege Mahallesi ile ilgili notunu da aldı. Sanıyorum olumlu sonuç alırız.” diye konuştu.

Kaynak : ZAMAN

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*