Başkan Yılmaz Bolu teleferik projesinin detaylarını anlattı

Başkan Yılmaz Bolu teleferik projesinin detaylarını anlattı :Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentin turizm geleceğini hazırlarken üstünde önemle durduğu teleferik projesinin detaylarını anlattı. Gazetemizi ziyaret eden Yılmaz; “bizler Bolu’nun bugününü değil yarınlarını planlıyoruz. Tek amacımız Bolu’nun geleceğinde sağlıklı turizm yatırımlarının olması” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz dün gazetemize ziyarette bulundu. Başkan Yılmaz, Bolu’nun geleceğinde önemli bir yeri olan ve son günlerde türlü spekülasyonların konuşulduğu Gölcük’e çıkacak olan teleferik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyük Abant Otelin Gölcük’e yapacağı tesis projesi ile teleferik projesi arasında bir uyumsuzluk olmadığını söyleyen Yılmaz; Büyük Abant Oteli’nin projesi ile bizim projemiz arasında bir uyumsuzluk yok ama sıkıştırma var. Yani biz teleferiği kurduğumuz zaman otelin biraz daha kuzeye çekilmesi lazım ki önü açılsın ve rahatlasın. Bu sayede tesisin yapısıyla teleferiğin yapısı birbiriyle uyumlu olsun. Bu teleferiği çoğunluklu olarak tesisin müşterileri kullanacak. O yüzden bu proje Bolu Belediyesinin değil Bolu’nun projesidir. Büyük Abant Oteli’nin Gölcük’e yapacağı tesise gelecek olan bütün müşteriler Gölcük’e giderken bu teleferiği kullanacaklar. Bu yüzden teleferik aynı zamanda Büyük Abant Oteli’nin de teleferiği. Otelin, Karacasu Belediyesi’nin, Bolu Belediyesi’nin, İl Özel İdaresinin teknik adamlarının Bolu’nun geleceği olan bu projelerini birbirleriyle uyumlu hale getirmek gibi görevleri var” dedi.

PARK ALANI LAZIM

Teleferik ayaklarının Abant Oteli’nin yapacağı tesise denk gelmesinin sıkıntı olmadığını söyleyen Yılmaz; “Sıkıntı teleferik ayakları değil. Teleferikten yukarı çıkmak için arabanızla gelip teleferiğe binmeniz gerektiği için park alanına ihtiyacınız var. Bu parkı hem teleferiğe binmek için gelenler hem de otelin yapacağı tesise gelenler kullanacaklar. O park müşterek bir park olacağından dolayı tesis için de çok önemli.” Şeklinde konuştu.

HEDEF ALADAĞLAR VE KARTALKAYA

Bolu’daki kurumlar birbirleriyle istişare etmediği ve düzgün planlamalar yapamadığı için hep yanlışlıklar yapılmış. Çalışmalar ticari mantaliteden ziyade şehrin gelecek turizm planlarını ön gören çalışmalar olmalı. Şehrin gelecekteki turizm çalışmaları içerisinde kurumlar çok fazla kar etmeyebilirler. Hatta yatırım yaparak destek de verebilirler. Ama kurumları günlük maddi menfaat mantığı içerisinde yönlendirirsen olmaz, geçmişte valilerle sürtüşmelerimizin nedeni de budur.

Biz yetkililerle toplandık ve Karacasu Belediye Başkanı direk sorumlu olduğu için bütün desteği vermeye hazır. İlk plan, teleferiğin Gölcük’e kadar çıkmasını düşünüyoruz. Ama asıl amacımız; Aladağlar ve Kartalkaya’ya kadar çıkabilmek. Şu an bunları düşünmüyoruz çünkü bunlar gelecekte yapılabilecek şeyler. Bugün teleferiği Aladağlar’a ve Kartalkaya’ya çıkarabilecek bir gücümüz yok.

Abant Oteli sahiplerine teleferiği kendilerinin yapıp işletebileceklerini söyledik. Ama gücümüz yok derseniz “Bolu Belediyesi olarak ortaklıkla da bu işi yaparız” dedik. Biz Bolu Belediyesi olarak Bolu’nun turizm geleceği için doğru bir planlamanın yapılması tarafındayız. Üzerimize alacağımız bir yük varsa almak içinde hazırız.

TÜM GÜCÜMÜZÜ SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ

Kamuoyunda bu konuyla ilgili yanlış bilgiler yayılıyor. Bunun sebebi kişilerin konuyu araştırmadan ya da sormadan kulaktan dolma şeylerle hareket etmeleri. Bolu Belediyesi’nin arazi istediği yönünde dedikodular çıkıyor. Şu iyi bilinsin ki bizim belediye olarak araziye ihtiyacımız da yok ve bu olayların belediyeyi ilgilendiren bir şeyi yok. Ben hem Bolu sevdalısı hem de Bolu’nun gelecekte turizm kenti olması için bütün gücünü seferber eden bir adam olarak kimseden bir isteğim yok. Oradaki otopark ihtiyacı ne kadar lazım ben bilemem. Peyzaj çalışması içerisinde yetkililerin vereceği bir karardır. Dolayısıyla bizim bir talebimiz yok. Makul bir otopark alanı gerekiyor ve o otopark alanı bizim kullanacağımız bir alan değil, yapılacak tesis ve teleferik için kullanılacak bir otopark. Belediyeye bir araçlık bile lazım olacak bir otopark değil. Bizden fikir, para ya da siyasi gücümüzü isterlerse veririz.

Teleferik oradan çıkacak. Aksi çalışmalar rantable görünmüyor. Teleferik görüntü kirliliği oluşturmaması ve o tesisin malı gibi olması lazım. Çünkü tesise gelen herkes gölcüğe çıkmak için onu kullanacaktır. Otelin sahipleri maddi olarak sıkıntıları varsa biz güç birliği yapmak ve destek vermek zorundayız. Teleferiğin tamamını yapmak da üzerimize düşüyorsa onu da yaparız. Tek amacımız Bolu’nun geleceğinde sağlıklı bir turizm yatırımı olsun.